Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vědci objevili revoluční ochranu před koronavirem. Tuhle látku najdete i v lékárnách

Autor: ČTK - 
27. srpna 2020
08:01

Látka z eukalyptu obsažená v repelentu na komáry částečně ničí nový koronavirus. Vyplývá to ze studie britské armádní laboratoře, jejíž předběžné závěry ve středu zveřejnila stanice Sky News. Výtažek může být využit především jako doplňková ochrana před koronavirovou nákazou.

Televize v dubnu informovala, že britští vojáci používají repelent Mosi-Guard s obsaženou látkou citriodiol jako jedno z ochranných opatření proti koronaviru. Laboratoř DSTL od té doby ověřovala, zda citriodiol - známý tím, že zabíjí jiné typy koronavirů - poskytuje dodatečnou ochranu před nemocí covid-19.

Náměstek ministra obrany Jeremy Quin podle listu The Guardian uvedl, že výzkum potvrdil, že sprej obsahující citriodiol „může virus zabít“. Samotná laboratoř vydala opatrnější vyjádření - test provedený na latexové kůži ošetřené repelentem podle ní prokázal „určitou nenávratnou ztrátu viru“. Části viru se podle ní ovšem po několika hodinách podařilo zotavit.

Citriodiol se získává z oleje vyráběného z listů a větviček eukalyptu. Britská armáda již před zveřejněním výsledků studie vytvořila zásoby repelentu, který podle ní nemá žádné vedlejší účinky.

 

ma-o ( 28. srpna 2020 08:10 )

To mi hlava nebere, já myslel, že se ten virus dostane do člověka dýchacím ústrojím a ne kůži. Nebo si to mám nastříkat do úst ? Zase jedna ptákovina.

tarrica ( 27. srpna 2020 14:28 )

A do háje... já používám už 4 roky eukalyptový olej + hřebíček + Alpa a voda na vytvoření repelentu pro alergického psa a i pro sebe / a repelent funguje! /. To mi zas národ vykoupí - než to napsali, nikdo ho nesháněl. No snad se raději postříkají
Biolitem

anyyt ( 27. srpna 2020 10:53 )

Bohužel ani netušíte, jak velkou pravdu máte.

anyyt ( 27. srpna 2020 10:52 )

Ovce dávejte si pozor na tyhle sajrajty !!! Teď zrovna jeden připravil dosud zdravou paní o život, maminku 6letého chlapečka. Tady je její profil na FB. Hrozná tragédie. NebuĎte idioti a nevěřte každé hovadině, co se kde v médiích doporučuje. http­s://ww­w.fa­cebo­ok.co­m/ja­naha­litpa­sa/pos­ts/102­162082­451898­38

zada ( 27. srpna 2020 10:43 )

Chudák medvídek koala, ten nebude mít co jíst.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa