Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trumpová žehlí manželův odpor k rouškám. Ústa si zakryla i u hasičů a ukázala boty za 16 tisíc

Autor: Darina Jíchová - 
17. července 2020
21:57

První dáma Spojených států Melania Trumpová (50) propaguje nošení roušky, kde se dá. Aktivně si ústa a nos na veřejnosti zakrývá teprve týden, dříve doporučení odborníků dodržovala jen pasivně, a to výzvami na svých sociálních sítích a edukačních videích Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC). V jednorázové bílé roušce dorazila i mezi washingtonské hasiče, informoval list Daily Express.

Na návštěvu k hasičům se Trumpová pěkně sladila a stejně jako například slovenská prezidentka Zuzana Čaputová měsíce před ní ukázala, že rouška může být slušivým módním doplňkem. Do požární zbrojnice dorazila ve světlomodrých košilových šatech za 3 tisíce korun od designérky Rachel Royové a bílých balerínkách na nízkém podpatku za více než 16 tisíc korun.

První dáma USA Melania Trumpová. První dáma USA Melania Trumpová. | Twitter Melanie Trumpové

První dáma hasičům přivezla roušky, obědy a další drobnosti, aby jim vyjádřila své uznání za jejich práci. Svou návštěvu zdokumentovala na svém instagramu a twitteru. „I v letních měsících nezapomínejte na roušku a praktikujte sociální distancování,“ poslední týden Trumpová usilovně propaguje nošení roušek. I dříve zakrývání nosu a úst podporovala, na veřejnosti ale sama roušku nenosila.

Trumpová: Noste teď roušky a na podzim budeme zdraví

„Čím více opatření nyní přijmeme a budeme dodržovat, tím zdravější a bezpečnější bude naše země na podzim,“ vyzvala Trumpová. Z první rodiny není sama, kdo se v poslední době ukázal v roušce. Při návštěvě veteránů v marylandské nemocnici ji měl i prezident Donald Trump, nejčastěji roušky nosí prezidentova dcera a poradkyně Ivanka Trumpová.

„Vypadá to, že Trumpovi konečně začali brát opatření proti koronaviru vážně,“ shodli se uživatelé twitteru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa