Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na Kutnohorsku se roušky vrátily i do obchodů: 33 nakažených z ohniska v Církvici

Autor: ČTK - 
9. července 2020
16:10

Hygienici zaznamenali dalších šest nakažených z ohniska v Církvici na Kutnohorsku, celkem jich je 33. V některých okolních obcích se opět zavádí nošení roušek ve veřejných uzavřených prostorech, jako jsou obchody, pošta či obecní úřad, řekla ve čtvrtek ČTK mluvčí krajské hygienické stanice Dana Šalamunová.

Nové ohnisko se objevilo v církvické pobočce firmy HR Partner CZE, její provoz byl uzavřen. Původně bylo nakažených 13 lidí, poté začali přibývat další. Kontakty nemocných jsou v karanténě a hygienici je testují, celkem má testování podstoupit 100 lidí.

„Se starosty obcí Křesetice, Úmonín a Červené Janovice jsme se domluvili na zavedení preventivních opatření - nošení roušek na veřejných uzavřených prostranstvích,“ uvedla Šalamunová. Přímo v Církvici lidé roušky nosit nemusejí, protože nikdo z nakažených pracovníků tam nebydlí a provoz firmy je uzavřený.

Uzavřený je podle Šalamunové také motorest Vosrkráč v Církvici a omezený provoz mají restaurace U Nevolů v Křeseticích a U Zámku v Úmoníně. Návštěvníci mají k dispozici menší počet míst, sedí venku a musejí dodržovat odstup mezi stoly a podobně. Už dříve byly preventivně zakázány návštěvy v kolínské, kutnohorské a čáslavské nemocnici a v domovech pro seniory v Čáslavi, Kutné Hoře a Uhlířských Janovicích.

Společnost HR Partner CZE vyrábí nástavby a vozidla pro přepravu zvířat, podle jednatele Milana Dolejšího je ve stálém kontaktu s hygieniky. Církvice leží pět kilometrů východně od Kutné Hory. Patří k ní i místní část Jakub, celkem v obci žije 1 300 lidí.

Video  Karvinou máme pod kontrolou, není důvod k panice, uklidňuje Vojtěch  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa