Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ředitel školy ve Vinoři má covid-19. Několik učitelů je v karanténě, výuka se zatím ruší

Aktualizováno -
15. června 2020
15:56
Autor: ČTK - 
14. června 2020
16:39

Ředitel základní a mateřské školy v pražské Vinoři byl pozitivně testován na nemoc covid-19. Základní škola bude kvůli tomu do středy 17. června zavřená. V případě, že učitelé testovaní na koronavirus budou mít negativní výsledky, bude pak obnovena výuka prvních až třetích tříd, v opačném případě zůstane zavřená, uvedl v pondělí ředitel školy Alfred Teller. Základní školu navštěvuje zhruba 650 dětí, vyplývá z jejích internetových stránek.

Do středy bude zavřeno úplně, protože jsou kolegyně na testech. Když budou negativní, tak se otevře 1. až 3. ročník. Výuku dalších ročníků prvního stupně nejsme schopni zajistit, protože pedagožky jsou v karanténě,“ řekl Teller.

V karanténě je podle Tellera asi sedm zaměstnanců školy, z personálních důvodů proto byla zrušena výuka ve 4. a 5. třídě. Zrušena byla i výuka na druhém stupni. „Děti z 6. až 9. tříd se měly učit už jenom týden, takže jsme zde výuku zrušili preventivně,“ doplnil ředitel.

První stupeň základní školy navštěvuje podle jejího webu přibližně 400 dětí, druhý stupeň asi 250 žáků. Výuku zajišťuje zhruba 40 učitelů. Do mateřské školy, která je součástí základní školy od roku 2001, chodí víc než 200 dětí.

V Praze se dosud koronavirus objevoval spíše ve školkách. Naposledy byl na covid-19 pozitivně testován jeden z pedagogů ve školce Markušova v Praze 11. Školka se uzavřela a třída, kde pedagog působil, musela do karantény.

V hlavním městě eviduje ministerstvo zdravotnictví nejvíc případů koronaviru mezi kraji. Odhaleno jich zde bylo víc než 2300, přes 1400 nemocných se už vyléčilo. Podle hygieniků se v Praze v poslední době objevují ohniska nemoci hlavně na stavbách, kde pracují agenturní zaměstnanci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa