Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na svatbě se od nevěsty mohlo nakazit až 31 lidí. Líbánek se dočká až po karanténě

Autor: ČTK - 
13. června 2020
19:25

Hosté na italské svatbě se pravděpodobně dobře bavili, ale hned druhý den po obřadu je čekalo nemilé překvapení. U nevěsty se prokázala nákaza koronavirem, a tak všichni musejí do karantény.

Jak uvádí Diário de notícias, v Itálii skončila většina nejpřísnějších hygienických opatření a země se teď pokouší vrátit k normálnímu životu. I přesto, že v některých regionech této jižanské země ještě pořád přibývají nakažení i oběti, společenské akce jsou už částečně povoleny.

Radost rychle skončila

Pár snoubenců z městečka Vergato, nedaleko Boloně, se rozhodl uspořádat menší svatbu, na kterou pozvali 31 hostů. Bohužel se ale na svatební cestu novomanželé ještě nevydají. Hned druhý den po obřadu byla novopečená manželka pozitivně testována na koronavirus.

V současnosti se všichni pozvaní nacházejí v povinné karanténě. Veselky se zúčastnil i Stefano Pozzi, úředník z městečka, kde se oslava konala. „Během obřadu jsme všichni zachovávali bezpečné odstupy,“ ujistil místní média. „U samotného obřadu nás bylo jenom něco přes deset. Já, další úředník, novomanželé, svědci a kousek víc vzadu seděli jejich rodiče,“ doplnil Pozzi.

Místo líbánek karanténa pro všechny

Žena pracuje ve zdravotnictví a další den musela být podrobena testu. Jak se ukázalo, byl pozitivní, a tak musela hned dát vědět i ostatním, kteří se oslavy účastnili. Ty kontaktoval také úřad veřejného zdraví. Asi dvacet svatebčanů se vydalo na cestu do Trevisa, ale museli do karantény. Dalších 11 lidí, mezi nimi přátelé a rodinní příslušníci, stráví karanténu v Boloni.

Itálie byla prvním evropským ohniskem nákazy koronaviru, první případy se tam objevily v únoru. I proto, že země nebyla na epidemii připravena, ji následky postihly poměrně drtivě. Celkový počet nakažených se blíží k 240 tisícům a nemoci covid-19 podlehlo téměř 35 tisíc Italů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa