Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pracovnice domova důchodců má koronavirus: Desítky lidí skončily v karanténě!

Autor: DH - 
25. března 2020
16:41

Až pětačtyřicet pracovníků Centra sociálních služeb ve slovenské obci Likavka u Rožomberka je v karanténě kvůli kolegyni, u které se potvrdila nákaza nemocí COVID-19. Nezodpovědně se prý nechovala.

K testu zaměstnankyně došlo ve chvíli, kdy se u její kamarádky prokázala nákaza koronavirem. Byli společně na oslavě. Žádná nařízení ale opatrovnice údajně neporušila. „V té době neměla žádné příznaky choroby, příznaky neměli ani lidé, které potkala,“ uvedla pro TV Markíza zástupkyně místní hygieny.

Centrum sociálních služeb v Likavce přijalo přísná bezpečnostní opatření. Každý, kdo byl s ženou v kontaktu, musel zůstal v domácí karanténě. „Oddělení, na kterých se pohybovala, jsme vydezinfikovali,“ uvedla pracovnice centra, která dodala, že dvě oddělení s jednačtyřiceti seniory museli uzavřít a na starost je má 5 vyčleněných zaměstnanců.

Naštěstí, v tuto chvíli údajně nikdo ze zaměstnanců ani klientů nevykazuje příznaky choroby. Všem 221 klientům se pak dostává standardní péče. „Výpadek se nám podařilo nahradit novými zaměstnanci,“ dodalo centrum.

Proběhlo testování u 41 zaměstnanců. Všechny testy byly naštěstí negativní. Centrum se teď snaží zajistit i testy pro klienty.

JenTak13 ( 25. března 2020 20:32 )

Byli společně na oslavě. Žádná nařízení ale opatrovnice údajně neporušila. „V té době neměla žádné příznaky choroby, příznaky neměli ani lidé, které potkala,“ ach bože bože...žádné příznaky nejsou potřeba k tomu, aby byl člověk infekční = mohl nakazit ostatní okolo sebe. To už se ví od poloviny ledna z Číny...bohužel se stejným sloganem operují stále , víc jak 2 měsíce znalosti skutečností, i lékaři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa