Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Agresivní opice napadly zdravotníka a ukradly vzorky krve s koronavirem. Expert řekl, co hrozí

Autor: ČTK - 
30. května 2020
09:09

Tlupa opic v Indii napadla zdravotníka a ukradla mu krevní vzorky osob, které byly pozitivně testovány na koronavirus. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura Reuters.

K útoku došlo tento týden, když laboratorní technik procházel kampusem státní lékařské fakulty ve městě Mírut, asi 460 kilometrů severně od Lakhnaú, metropole státu Uttarpradéš.

„Opice popadly vzorky krve čtyř pacientů s covidem-19, kteří podstupují léčbu, a utekly s nimi. Budeme muset odběry zopakovat,“ řekl doktor S. K. Garg z vedení fakulty.

Úřady uvedly, že není jasné, jestli opice krevní vzorky rozlily. Lidé žijící kolem zalesněného kampusu se ale obávají, že by se mohl koronavirus dále šířit, pokud by opice zanesly vzorky do obytných oblastí města.

Lékaři nevědí, zda se mohou opice koronavirem nakazit, pokud by přišly do kontaktu s infikovanou krví. „Neexistují žádné důkazy, že se mohou opice nakazit covidem-19,“ řekl doktor Garg agentuře Reuters.

Opice se v Indii čím dál tím častěji přesouvají do obydlených oblastí, kde vybírají odpadky, kradou jídlo a dokonce napadají lidi. Ochránci přírody uvádějí, že hlavní příčinou je ničení jejich přirozeného životního prostředí. Zvířata pak nemají na vybranou a musí se při hledání potravy vydávat do městských oblastí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 31. května 2020 09:41 )

Konkrétně roušku, skafandr a galoše.

naidka ( 31. května 2020 09:22 )

Agresivní opice by okradly zdravotníka o cokoli, co zrovna nese. Může být rád, že mu neukradly i oblečení.

Pohybovenadany ( 31. května 2020 07:43 )

Hlavně aby nosily roušky a dodržovaly vzdálenost !

aeraluna ( 30. května 2020 19:14 )

...ano, má reakce na tuto informaci je smíšená. Kradařské opice, jistě jistě...snad nemůže být trapnější rádoby vysvětlení další chystané vlny likvidace přemnoženého lidstva. Lidí je moc, to bez diskuze, přestávají být zvládnutelní, války nezabírají nebo by dopadly tak, že už by nebylo kde a komu vládnout a kapsovat se - takže zbývá cesta biologická. Máš-li sám v kapse protilátku múžeš vesele likvidovat okolí a nic se ti nestane. Coronabrebera se ukázala slabá, tak přitvrdíme a svedeme to na opice - jeden takový filmeček z devadesátek tu přeci máme, tak vezmeme inspiraci. Mimochodem asi neviděli víc než název, o opravdové opice v něm vážně nešlo. I to vypovídá o úrovni skutečných světových vládců a jejich zájmu o lidstvo - jsme nejhorší póvl milí světoobčánci, až za opicemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa