Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do Řecka už od července a bez testů? Pro Čechy otevře většina ostrovů, věří ministerstvo

Autor: ČTK - 
18. května 2020
17:24

Řecko by se mohlo českým turistům otevřít od 1. července. Obě země spolu jednají i o variantě cestování bez povinného negativního testu na onemocnění covid-19. V tiskové zprávě to v pondělí uvedl náměstek ministra zahraničí Martin Smolek po jednání s řeckým ministrem zahraničí Harrym Theoharisem.

Řecký ministr nás ujistil, že Čechům bude otevřena drtivá většina ostrovů, velmi vážně jsme řešili také variantu, že ke vstupu do Řecka nebude třeba test,“ uvedl Smolek. Ministerstvo zahraničí ale zároveň upozornilo, že uvolnění podmínek bude záležet na vývoji epidemiologické situace v Česku i v Řecku.

Pláže v Řecku hned po otevření přilákaly davy zájemců. Je tu větší odstup lehátek i častá dezinfekce (16. 5. 2020). Pláže v Řecku hned po otevření přilákaly davy zájemců. Je tu větší odstup lehátek i častá dezinfekce (16. 5. 2020). | ČTK / AP / Yorgos Karahalis

Česká diplomacie bude tento týden jednat o otevření hranic také se Slovenskem, s Rakouskem a s Německem. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) v pondělí novinářům řekl, že do poloviny června by mohly být otevřené hranice se všemi sousedními státy. Chce také usilovat o to, aby lidé mohli v létě cestovat bez povinnosti absolvovat test na covid-19 nebo jít po návratu do karantény.

villon ( 18. května 2020 22:29 )

Bureš skupuje polikliniki, vyštípává normoš doktory a umýsťuje tam umělí reprodukce, estetiky a to co nese prachy. A taky tyhle labiny.

Jirik-ta ( 18. května 2020 18:45 )

Každej má jen to co si zaslouží. Hlavně že je to za námi. Nebo? Před námi?

mbmb ( 18. května 2020 17:53 )

Prasecina ze Ceska strana vyzaduje debilni testy za drahe penize !!!! Zajimalo by mne kdo se na Tom obohacuje -Horsi nez nakaza jsou v Eu VSICHNI neschopni v politice. Strasi az tomu sami veri ,znicili vsechno
jsme rukojmi tech neschopnych co delali od MDZ ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa