Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž (†76) umíral na koronavirus: Zdrcené děti se s ním loučily 36 hodin po telefonu!

Autor: rc - 
23. dubna 2020
19:38

Abby a její sourozenci se nemohli rozloučit osobně se svým otcem Donem Adairem. Šestasedmdesátiletý muž umíral v nemocnici sám na koronavirus. Jeho rodina se proto rozhodla, že ho v posledních hodinách života nenechá samotného. Víc jak třicet hodin s ním byly jeho děti na telefonu a sdílely s ním jeho muka.

Ve Spojených státech amerických na Covid-19 již zemřely desítky tisíc lidí. Novým typem koronaviru se nakazil i Don Adair pocházející z amerického Texasu, který byl na počátku epidemie již v nemocnici kvůli úrazu, a nakazil se tam. „Do nemocnice jsi šel po pádu a měl jsi být brzy propuštěn, ale Covid se nečekaně rozšířil,“ napsala na sociální síť Facebook jeho dcera Abby Adairová Reinhardová.

„V sobotu večer jsem četla testy, které byly pozitivní. Nemohu ani popsat strach, který jsem v ten moment cítila, a pomyslela jsem si: Tohle se nemůže dít v mé rodině. Nemohla jsem se uklidnit, ale šla jsem spát plná nadějí, protože vývoj nemoci byl povzbudivý,“ dodala s tím, že o pár dní později bylo všechno jinak.

„Zavolali mi s hroznou prognózou. Oslabené dýchání, zhoršení, utrpení, není moc času,“ napsala na sociální síť s tím, že se cítila bezmocná. Kvůli restrikcím nemohla jít do nemocnice, aby s otcem byla v posledních chvílích jeho života a rozloučila se s ním. Sestra jí nabídla, že s ním může mluvit po telefonu, že mu podrží telefon u ucha. Tak mohla slyšet, jak její otec svádí boj o každé nadechnutí a zvuk všech přístrojů, které ho držely při životě. Rozhodla se proto, že s ním bude mluvit o všech krásných věcech, které spolu zažili.

„Mluvila jsem o našich vzácných chvílích u jezera. Vzpomněla jsem si na to, jak jsi hrál na kytaru u táboráku,“ napsala Abby s tím, že po půl hodině se rozhodla, že zavolá svým sourozencům, aby se s otcem rozloučili všichni společně.

„Asi tak po půl hodině jsem zjistila, že mohu do hovoru připojit Toma, Carrie a Emily. Ačkoliv jsme seděli v Dallasu, Raleighu, Kodani nebo Rochesteru, byli jsme spolu, oživovali jsme vzpomínky,“ uvedla Abbey s tím, že otce rozptylovali vzpomínkami z dovolených a zpívali písně, které on jim zpíval, když byli malí. Jejich hovor trval téměř šestatřicet hodin, až do Donova posledního výdechu. Ve smrti je možná každý sám, ale v jeho případě se zdá, že tahle smutná poučka tak docela neplatí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa