Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pražská kadeřnictví hlásí: „Termíny máme obsazené na týdny dopředu“

Autor: ČTK, jim - 
19. dubna 2020
09:40

Kadeřnictví i jejich zákazníci již vyhlíží pravděpodobný termín 25. května, kdy by se měly salony krásy opět otevřít. Podle pražských kadeřnictví, které oslovila ČTK, budou po uvolnění pracovat přesčas. Zájem o termíny je podle nich enormní a ve většině případech mají kalendář již na týdny dopředu plný.   

O rezervaci termínu zaznamenali obrovský zájem například v kadeřnickém salonu Tomáše Arsova. Lidé se mohou objednávat telefonicky i přes online formulář. První týden po uvolnění mají již plný. „Jsme zklamaní, že budeme moci otevřít až tak pozdě, lidé se nás pořád ptají, zda by nemohli přijít dřív,“ řekla pracovnice recepce. Kadeřníci podle ní budou pracovat i o víkendech. Na otevření jsou připraveni. „Máme dezinfekce, roušky, teploměry, samozřejmě rukavice. Opatření jsme zavedli ještě před vyhlášením nouzového stavu. Teplotu jsme měřili zaměstnancům i klientům,“ uvedla dále recepční.

V pražském salonu Spell zatím diář rezervací neotevřeli. Chybí jim detailnější pokyny k bezpečnostním a hygienickým požadavkům. Není tak třeba jasné, kolik kadeřnic bude moci pracovat současně, vysvětlila zakladatelka salonu Barbora Bajerová. Ochrannými prostředky se přitom stihli také vybavit ještě před uzavřením, nakoupili mimo jiné dezinfekční světla, uvedla dále. Enormní zájem o objednávky evidovali už před zveřejněním harmonogramu, po jeho představení se ozvalo ještě více lidí. „Kontaktovali nás hned a úplně všude, přes telefon i na sociálních sítích,“ popsala Bajerová. Běžně mají podle ní plno na tři měsíce předem, odhaduje, že nyní už přibylo přes 100 zájemců o termíny. „Budeme pracovat od nevidím do nevidím,“ řekla.

V předposlední etapě

V kadeřnickém studiu Ten pocit je zájem o služby stále stejný. „Před nouzovým stavem jsme byli trvale plně vytíženi a nové klientky jsme objednávali pouze z naší "čekací listiny". Tento stav se nezměnil. Evidujeme již přes 150 klientek, kterým budeme nahrazovat termín. Klientky, které mají termíny v červnu, červenci a dál budou bohužel také přesunuty. Takže před sebou to časové manko v podstatě valíme,“ uvedl manažer studia Milan Straka.

Kadeřnické salony, barber shopy a další salony krásy jsou zavřené kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru déle než měsíc. Premiér Andrej Babiš (ANO) původně mluvil o tom, že právě kadeřníci by mohli být v první vlně uvolňování. Na základě doporučení epidemiologů jsou ale zařazeni až do čtvrté etapy z pěti plánovaných.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa