Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn nakaženého taxikáře spatřil tátu po měsíci! „Je vidět, že je vděčný,“ řekl se slzami

Autor: jim - 
15. dubna 2020
20:23

Stav 53letého taxikáře, který je nakažený koronavirem covid-19 a byl mu podaný americký lék Remdesivir, je výrazně lepší. Lékaři z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze ho zachránili hrobníkovi z lopaty. Po měsíci viděl tátu na videu jeho syn a neskrýval dojetí. Co prozradil?

Rodina taxikáře prožívala v březnu těžké chvíle. Nakažený taxikář musel být dokonce napojený na ventilátor a mimotělní oběh. V nejtěžších hodinách přišel experimentální lék Remdesivir americké firmy Gilead Sciences a jeho stav se začal postupně zlepšovat. V úterý nemocnice zveřejnila dojemný vzkaz taxikáře, který nešetřil vděčností pro zdravotníky.

„Prostě tihle lidi jsou andělé, opravdu andělé, obdivuji, jak riskují, dennodenně tu nastavují svůj krk, přitom vědí, jak je to nakažlivé, jdou do toho, prostě se nebojí, třeba mají rodiny, děti doma, a dělají svou práci stejně a dál pomáhají lidem. Těm lidem, kteří pomáhají, bych chtěl vzkázat, že jim hrozně děkuji všem, moc si vážím, že mě z toho dostali, že to dokázali, že to nevzdali, že jsem prostě tady, za to jsem moc šťastný. Moc jim děkuji všem,“ vzkázal se slzami v očích muž.

Pořád se bojí

Stejně dojatý byl pak jeho syn, když mu redaktor České televize ukázal právě toto video se vzkazem otce. Přiznal, že jeho tvář neviděl měsíc! „Jsem strašně rád,“ řekl syn se slzami v očích a dodal: „Nepopsatelný pocit to je. Je vidět, že je rád a je vděčný. Že je pořád v obavách, že se bojí,“ uvedl pro Českou televizi.

Ještě 17. března se taxikářova manželka o svého manžela bála a prozradila, že bojuje o život. A optimističtí nebyli podle prvorozeného syna ani lékaři: „Sami doktoři nám řekli, že máme čekat na to nejhorší - a dneska je tomu úplně jinak.“

Video Slzy a roztřesený hlas! Nakažený taxikář (53) covid-19 promluvil: Jste andělé, vzkázal lékařům a zdravotníkům. - Všeobecná fakultní nemocnice v Praze - VFN
Video se připravuje ...

Vděk za vyléčení

S koronavirem se musel utkat i prvorozený syn, který byl týden v nemocnici a nyní je zdravý. Takhle popsal příznaky: „Studený pot, nával, kašlal jsem, dusil jsem se. Sám jsem si ráno zavolal sanitku,“ tak vypadaly první příznaky, ale nyní je i on vděčný, že jej zdravotníci vyléčili.

Gunaz ( 16. dubna 2020 05:09 )

Jo vyLiz jim.*** kretene

Gunaz ( 16. dubna 2020 05:09 )

To je dvojka hnusných rypáků...

hejpockej ( 15. dubna 2020 23:57 )

prejeme panovi hodne sil!!! Hodne stesti rodine.

.tg.bb ( 15. dubna 2020 23:27 )

Nějakej zkratík ve vedení? Gilead neposkytla lék Čechovi, Gilead poslala lék do Čech do nemocnice k vyzkoušení a dostal ho ten zrovna nejpotřebnější a v nekritičtějším stavu. Víš co, není o co stát!!! Nezáviď, čecháčku.
A tenhleten pán se živí sám, točí volantem, možná to není žádnej Einstein, ale onemocněl hnusnou špínou z Číny a je teď vděčnej a rád, že zůstal na světě.

Thyronx ( 15. dubna 2020 22:55 )

ano, jeden z deseti milionů lidí v Čechách je vděčný za americký lék který noviny iDnes vzápětí pomluvily a že si nepřejí dodávky obnovit.
Inu tak to už v životě mnoha zemí chodí. Zato DENNĚ napadají s ohledem na Koronavir vše Americké. A denně. Podepisují se pod ty výblitky jak iDnes tak ostudná a na věky protiamerická agentura ČTK.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa