Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slzy a roztřesený hlas! Nakažený taxikář (53) covid-19 promluvil: Jste andělé, vzkázal lékařům a zdravotníkům

Autor: nec - 
14. dubna 2020
19:17

Slova o andělech a plná díků! Taxikář (53), který se před více než měsícem nakazil koronavirem a zákeřný vir ho málem připravil o život, promluvil. Vyčerpaným a roztřeseným hlasem a se slzami v očích z nemocničního lůžka dojemně děkoval za svůj život lékařům a zdravotníkům z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze (VFN), kde ho léčí.

Malém zemřel! Ještě před několika týdny to s třiapadesátiletým pražským taxikářem Robertem nevypadalo zdravotně vůbec dobře. S vysokými horečkami a podezřením na zápal plic skončil 10. března v Thomayerově nemocnici. Odtud ho už s pozitivním výsledkem na koronavir převezli v umělém spánku do nemocnice na Karlově náměstí.

Lékaři tam svedli lítý boj o jeho život. Stav pražského taxikáře byl tak vážný, že ho museli napojit na mimotělní oběh. V praxi systém zvaný ECMO nasává krev ze žilního oběhu, okysličuje ji a vrací zpět do tepenného oběhu. Pak pro něj ve VFN začali shánět experimentální lék Remdesivir. Než se dostal Remdesivir do Čech, čekali lékaři dlouhých sedm dní. V úterý 24.března mu podali první dávku léku.

„Co se týče našeho pacienta, situace se vyvíjí mírně pozitivním směrem. Byli jsme schopni odpojit ho od mimotělního oběhu. Nadále zůstává připojen na plicní ventilaci, jeho stav je i nadále velmi vážný. Ale je třeba říct, že stav se opravdu zlepšuje,“ uvedl ředitel VFN David Feltl 27. března na tiskové konferenci.

Dojemná slova a slzy

A díky péči ve VFN a zřejmě i léku se stav taxikáře Roberta nadále zlepšoval. V úterý po Velikonocích se dokonce v krátkém videu ozval sám z nemocničního lůžka. Děkoval v něm lékařům a zdravotníkům za péči a hlavně za záchranu života. 

„Opravdu tohle je moc na úrovni, vynikající lidi, o mě je pečováno, staráno, každou chvíli se mě někdo ptá, jestli něco chci, jestli něco potřebuju, každou chvíli mě někdo furt přikrývá, krmí mě tady, kolikrát mi to je líto,” uvedl.

„Prostě tyhle lidi jsou andělé, opravdu andělé, obdivuji, jak riskují, dennodenně tu nastavují svůj krk, přitom vědí, jak je to nakažlivé, jdou do toho, prostě se nebojí, třeba mají rodiny, děti doma, a dělají svou práci stejně a dál pomáhají lidem. Těm lidem, kteří pomáhají, bych chtěl vzkázat, že jim hrozně děkuji všem, moc si vážím, že mě z toho dostali, že to dokázali, že to nevzdali, že jsem prostě tady, za to jsem moc šťastný. Moc jim děkuji všem,” dodal nakonec se slzami v očích.

Video  Slzy a roztřesený hlas! Nakažený taxikář (53) covid-19 promluvil: Jste andělé, vzkázal lékařům a zdravotníkům.  - Všeobecná fakultní nemocnice v Praze - VFN
Video se připravuje ...

stop-lharum ( 15. dubna 2020 14:25 )

Paradoxní je, že po tom prvním taxikářovi už byla brána na zřetel i domácí nákaza bez cestovatelské anamnezy do Itálie. O to horší je arogantní a diletatnské chování doktorky v případě taxikáře č. 2.

stop-lharum ( 15. dubna 2020 13:37 )

vysmívala.

stop-lharum ( 15. dubna 2020 13:36 )

Taxikáři jsou dva různí, prvního testovali a trasovali pasažery

Zdroj: http­s://pr­azsky­.denik­.cz/zp­ravy_­regi­on/ko­rona­virus-covid19-taxi-uber-airbnb-nakaza-epidemie.html

Druhého taxikáře odmítli testovat a zanedbali péči v Thomayerce. Měl smůlu na zrůdnou doktorku, která se navíc vymívala.

xxxx678 ( 15. dubna 2020 13:33 )

Dejte se s babou bobosobo do kupy, budete si rozumět..oba jste takové hospodské typy.

stop-lharum ( 15. dubna 2020 13:13 )

Jiný taxikář vozil nemocný, skončil v nemocnici Na Františku a byl převezen na Bulovku. Ještěže takovou mrchu doktorskou jako v Thomayerce v nemocnici Na Františku nemají a tam se zachovali profesně.

http­s://sum­persky­.denik­.cz/de­nik-v-regi­onec­h/ko­rona­virus-covid19-taxi-uber-airbnb-nakaza-epidemie.html

Tenhle taxikář Robert ležel napřed doma nemocný a nevozil zákazníky, ani je netrasovali, jako u toho prvního taxikáře! Jeho doktorka v Thomayerce je na žalobu, když neprovedla testy téměř týden a nechala ho zkolabovat a rozšířit nákazu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa