Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Do Rakouska už jen s negativním testem: Zdravotní kontroly nově i u Čechů a Slováků

Autor: ČTK - 
10. dubna 2020
08:20

Rakousko po Velikonocích rozšíří zdravotní kontroly svých hranic kvůli koronaviru také na hranice s Českou republikou a Slovenskem. Podle agentury APA to vyplývá z nařízení rakouského ministra zdravotnictví Rudiho Anschobera, zveřejněného v noci na pátek. Rakousko tak bude kontroly provádět na hraničních přechodech se všemi svými sousedy.

Při příjezdu do Rakouska přes kteroukoli hranici bude muset každý cizinec předložit lékařské potvrzení, že není infikován virem Sars-CoV-2. Rakušané a osoby s trvalým pobytem v Rakousku mají místo předložení potvrzení možnost uchýlit se po návratu do 14denní domácí karantény.

Nadále je možné Rakouskem jen projíždět bez zastavení a také přeshraniční přeprava zboží je povolena, uvedla APA.

Stejné zdravotní kontroly jako na hranicích platí pro osoby, které do Rakouska přicestují letecky. Letecký provoz je však nyní i v Rakousku silně utlumený.

Česká republika kontroly na hranicích s Rakouskem, a také s Německem, obnovila v souvislosti s hrozbou šíření nového koronaviru od soboty 14. března. Po dvojím prodloužení opatření budou prováděny nejméně do půlnoci pátku 24. dubna. Cizinci mají prakticky zákaz vstupu do země. Slovensko kontroluje své hranice s Českem, Maďarskem, Rakouskem i Polskem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa