Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ministr financí v Německu spáchal sebevraždu. Zřejmě kvůli dopadům koronaviru

Autor: ČTK - 
29. března 2020
20:14

Hesenský ministr financí Thomas Schäfer (†54) spáchal sebevraždu, pravděpodobně kvůli tomu, že byl „hluboce znepokojen“ ekonomickými dopady pandemie koronaviru. Podle německého serveru The Local o tom dnes informoval hesenský premiér Volker Bouffier. Respektovaný Schäfer byl v sobotu nalezen mrtvý poblíž železniční trati.

Prokuratura se domnívá, že politik spáchal sebevraždu. „Jsme v šoku, nemůžeme tomu uvěřit a jsme všichni ohromně smutní,“ uvedl hesenský premiér v prohlášení pro média.

Schäfer byl tamním ministrem financí deset let. Viditelně otřesený Bouffier zavzpomínal, že zesnulý politik pracoval „dnem i nocí“, aby společnostem i pracujícím pomohl vyrovnat se s ekonomickými dopady současné koronavirové pandemie. Domníváme se, že byl z té situace „velmi znepokojený,“ dodal Bouffier, který je blízkým spojencem německé kancléřky Angely Merkelové.

Život si vzal táta dvou dětí

V Hesensku se nachází německá finanční metropole Frankfurt, kde sídlí společnosti jako Deutsche Bank či Commerzbank. Ve městě leží rovněž sídlo Evropské centrální banky.

Oblíbený a velmi respektovaný ministr byl dlouho považován za možného nástupce hesenského premiéra. Stejně jako Bouffier i Schäfer byl členem Křesťanskodemokratické unie (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové. Zanechal po sobě ženu a dvě děti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zlodejska_sekta_ods ( 30. března 2020 13:10 )

tupá dederonka Mrrdelkelovična nechala odklidit ministra, protože se chystal zveřejnit, jak Náckové stupidně falšují údaje o nakažncích a mrtvolách ohledně virouše Covid-19

Milan Šmid ( 30. března 2020 11:51 )

Ekonomika v ČR jede na 80%, HDP letos klesne o 4-10% (Česká spořitelna) ?? Většina pravice s Piráty a KDU-ČSL asi děla na 20 až 40% více škodí jak pomáhají, je mi jich líto pro ně asi platí heslo čím hůře tím lépe ???? Že by se konečně rozhýbali a začali chodit na brigády do obchodu a zhanět ochranné roušky za co jsou placeni za kritiku ????? Někteří s nich se chovají jak hyeny jsou politici od krajů až na horu a někteří odboráři taktéž !!!Kolik pro stát toho udělalo vedení odborářů co ??? A CO MILION NICEK A JEJICH PODPOROVATELÉ ????? CO TAK CHODIT NA BRIGÁDY K ZEMĚDĚLCŮM ZA 80 KAČEK NA HODINU, URČITĚ OBČANŮM POMŮŽETE VICE NEŽ JEN ŽVANIT,KRITIZOVAT A NIC NEDĚLAT ????TAK HAJDY DO PRÁCE!!!! UKAŽTE SE JAK TO S TÍM STÁTEM MYSLÍTE VÁŽNĚ !!???

frantacizek ( 30. března 2020 11:49 )

no tomu se mi nechce věřit ani v případě západního, nebo spíše lépe řečeno německého politika, což by měl být vzor pro každý evropský stát. Nicméně každá smrt je smutná věc..

kukuku ( 30. března 2020 09:58 )

Tito charakterní odejdou nebo budou vyhození a do čela se vyveze morální chátra - stejně jako po roce 1989.

Amant ( 30. března 2020 09:02 )

Zjistil co přijde za hrůzu, tak to neunesl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa