Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zemřela sestra z Thomayerovy nemocnice: Údajně měla koronavirus

Aktualizováno -
30. března 2020
07:00
Autor: yks, ČTK - 
29. března 2020
23:14

Thomayerova nemocnice potvrdila úmrtí zdravotní sestry. Podle agentury Aktu.cz měla žena zemřít na nákazu nemocí COVID-19.

„Můžeme potvrdit, že doma zemřela zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice. S ohledem na přání rodiny nebudeme k tomu sdělovat žádné další informace,“ potvrdil v SMS zprávě pro Aktu.cz mluvčí nemocnice Petr Sulek.

Jak uvedl portál Seznam Zprávy, jedná se o ženu, která zemřela v neděli odpoledne v Říčanech u Prahy. „Přijali jsme oznámení o náhlém úmrtí ženy v Říčanech, policisté se případem zabývají,“ uvedla k případu policejní mluvčí Lucie Nováková.

Podle informací agentury Aktu.cz žena byla pozitivní na COVID-19. Jestli ale byl příčinou její smrti, to určí až nařízená pitva.

Thomayerova nemocnice ve středu uvedla, že se na její klinice geriatrie a následné péče nakazilo 13 seniorů, jeden z nich zemřel. Podle páteční zprávy Thomayerovy nemocnice se na oddělení následné péče nakazilo nemocí COVID-19 celkem 24 seniorů a šest zdravotních sester. 

V Thomayerově nemocnici se zprvu nacházel nakažený taxikář (53), který tam byl hospitalizován kvůli podezření na zápal plic. Testy ale bohužel potvrdily, že byl infikován koronavirem, a nakonec skončil na jednotce intenzivní péče. Posléze ho převezli do Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) na Karlově náměstí, kde byl napojen na mimotělní oběh a byla mu podána experimentální léčivá látka Remdesivir.

Jak uvedl mluvčí Thomayerovy nemocnice, celé oddělení, na němž taxikář ležel, včetně pacientů, sestřiček, lékařů a veškerého zdravotnického personálu, který s ním přišel do kontaktu, následně skončilo v preventivní karanténě. Nakazily se ale dvě sestry na plicním oddělení a podle ČTK pak zřejmě od nich nemoc COVID-19 dostaly také tři sestřičky ze zmíněného oddělení následné péče. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

stop-lharum ( 30. března 2020 14:43 )

Nejde o sebevraždu ani o smrt na infekci Covid-19.
Zdeněk Chalupa z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih potvrdil Pražskému deníku, že o víkendu zemřela v rodinném domě v Říčanech na Praze-východ žena. „Abych vyvrátil spekulace, mohou uvést, že se nejednalo o násilnou smrt ani o sebevraždu,“ sdělil Pražskému deníku.

stop-lharum ( 30. března 2020 14:30 )

Úmrtí zdravotní sestry, která se nakazila od taxikáře, potvrdil Seznam Zprávám mluvčí Thomayerovy nemocnice Petr Sulek. Neuvedl ale další podrobnosti. A tragickou událost nechtěl komentovat ani dnes. Podle informací Seznam Zpráv však koronavirus nebyl v případě zdravotní sestry bezprostředním medicínským důvodem úmrtí.

viteli ( 30. března 2020 14:18 )

Sestře bylo 48, údajně spáchala sebevraždu, byla pozitivní na Covid-19, protože byla obviňována, že zanesla nákazu na geriatrii, kde jsou všichni nakaženi a jeden zemřel. Takhle uštvali sestřičku, ale vlastní vinu za netestování nakaženého taxikáře, od kterého se všichni nakazili, nemocnice popírá, prý nepochybila. Vláčení sester v TV a tisku předvedli, aby se zbavili vlastní zodpovědnosti. Hnus.

Jolanda ( 30. března 2020 13:52 )

Máš pravdu, i zjištování ciziho zavinění policií. Asi vše nedovíme, když rodina nechce, ale vše ukazuje na sebevraždu z důvodu šikany. Napřed jsem myslela třeba srdce ze stresu.

adeso ( 30. března 2020 13:07 )

milánkové a milánky... kdo je lékař? Kdo má mít informace o koronaviru??? No přece obyčejní civilové, musí sledovat co se ve světě děje - protože pání doktoři a hygiena vás vykope - i když je budete přesvědčovat, že jste marod a máte horečky. Když čtu chování na hygienách a odběrových stáncích tak bych bli--l. Kdyby tupci aspoň rozlišovali věk nás starochů. A kdyby zy slavné zdravotní sestry nosily roušky. No ale teď po těch prů***ch snad už jo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa