Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pražská restaurace nabízí hrdinům z první linie jídlo zdarma: Majitel zve lékaře, policisty i záchranáře

Autor: VaB - 
20. března 2020
17:50

Policisté, záchranáři a hasiči veřejnosti nonstop pomáhají. Majitel restaurace Bejzment v Praze se rozhodl, že jim to oplatí. Nabízí jim proto jídlo zdarma, které jim vydává přímo před svým podnikem. „Potřebujeme, aby celý záchranářský systém fungoval, protože nikdo z nás neví, kdy je budeme potřebovat," vysvětluje šéfkuchař Zdeněk Střížek.

Příslušníci záchranných a bezpečnostních složek i zaměstnanci nemocnic zažívají kvůli koronaviru náročné chvíle a každý vstřícný krok od „civilů“ jim přijde vhod. Pomoc nabídl i šéfkuchař a majitel restaurace Bejzment Zdeněk Střížek. „Rozjeli jsme takovou malou akci na podporu našich hrdinů z IZS v první linii,“ napsal na facebooku. 

Akce spočívá v tom, že si policisté, záchranáři, hasiči a zdravotnický personál z nemocnic může u Bejzmentu vyzvednout jídlo v krabičce. „Dlouhou dobu jsem žil ve Spojených státech, kde mají tradici, že když se něco děje, tak se národ semkne, lidi doma něco uvaří a odnesou to hasičům nebo policistům,“ odůvodnil svou akci Zdeněk.

Video  Restaurace v centru Prahy se rozhodla, že složkám IZS nabídne jídlo zdarma. Chtějí jim tak poděkovat.  - Restaurace Bejment
Video se připravuje ...

„A my potřebujeme, aby celý záchranářský systém fungoval, protože nikdo z nás neví, kdy je budeme potřebovat,“ napsal a vyzval všechny restaurace a stravovací zařízení, aby se přidaly a podpořily hrdiny v první linii. „Času už moc není,“ dodal. Jídlo si všichni mohou vyzvednout v Lesnické ulici v centru Prahy. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa