Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Roušky nasadit a pomáhat a chránit: Koronavirový taneček policistů baví Česko!

Autor: VaB - 
19. března 2020
13:04

Od čtvrtka platí v České republice nařízení, podle kterého jsou všichni občané na veřejnosti povinni nosit ochranu obličeje. V Praze za to dokonce hrozí i mastné pokuty! Policisté jdou příkladem a na sociálních sítích zveřejňují fotky svých kolegů s rouškami. Kromě toho zveřejnili i vtipné video, které má lidem zábavnou formou přiblížit zásady bezpečného pohybu na veřejnosti.

Vláda ve středu schválila zákaz vycházení bez roušky či jiné ochrany obličeje, nařízení začalo platit od čtvrtka. Na ulici bychom tak měli potkat pouze lidi, kteří mají přes obličej nějakou ochrannou pomůcku.

V Praze se porušení zákazu přísně trestá. „Nařizuji zákaz vstupu, pobytu a pohybu bez ochranných prostředků dýchacích cest do MHD, provozoven, jejichž provoz je povolen i za nouzového stavu, soc. a zdrav. zařízení, sídel orgánů veřejné moci, správních orgánů a IZS, školských zařízení, pošt, lékáren a nástupišť,“ uvedl na Twitteru pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Na dodržování dohlíží až stovka strážníků. 

Video  Policisté s rouškami jdou příkladem.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Hlídky zaznamenaly 245 případů, kdy cestující neměli nos a ústa zakryty povinnou rouškou. Většina z těchto hříšníků respektovala upozornění strážníků, 40 cestujících bylo z městské hromadné dopravy vykázáno,“ uvedla mluvčí Irena Seifertová. 

Příkladem se snaží jít i policisté po celé republice. „Já chráním tebe, ty chráníš mě,“ uvedli na instagramu a přiložili několik fotografií kolegů. „Děkujeme, že jako tito policisté z celé republiky chráníte nošením roušky své okolí. Jsme v tom společně,“ dodali.

Zveřejnili také video od pražských policistů. Ti nahráli video, ve kterém tancují a názorně ukazují, že by si lidé měli udržovat dostatečný odstup, mýt si ruce a nesahat si na obličej. Video označili za první „#CoronaVirusDanceChallenge“, dá se tak očekávat, že se přidají i další republikoví policisté. 

Evka4 ( 19. března 2020 15:25 )

peyotl: To by se ti hodilo, trotle ! Máš smolíka, Babiš vyhraje příští volby na plné čáře

VeronikaV ( 19. března 2020 14:01 )

Všichni nabádají nosit roušky a oni jsou navíc v prví linii. NO, a někdo sedí doma za počítačem kritizuje a myslí si jaký je v komentářích hrdina.. Já jim fandím a zároveň DĚKUJI za jejich obětavou práci!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání