Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nakažený taxikář leží na JIPce: 96 pasažérů je zavřeno v karanténě, 10 jich má pozitivní nález

Aktualizováno -
12. března 2020
09:03
Autor: shp, nec, jim - 
10. března 2020
20:25

V Praze se nemocí COVID-19 nakazil řidič společnosti Uber. Po hlavním městě svezl podle premiéra Andreje Babiše (ANO) 96 lidí, kteří jsou v karanténě. Podle tn.cz mělo deset pasažerů pozitivní nález na koronavirus. Zdravotní stav samotného řidiče, který navíc trpí chronickým onemocněním, se ve středu výrazně zkomplikoval a musel být převezen na jednotku intenzivní péče v Nemocnici na Bulovce.

Ještě v úterý večer popisoval řidič Uberu, jak nový typ koronaviru působí na jeho tělo. Ve středu večer ale skončil podle náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly na jednotce intenzivní péče v Nemocnici na Bulovce: „U jednoho případu došlo ke zhoršení, je to v kategorii zhoršení vyžadující jednotku intenzivní péče,“ řekl pro televizi Nova náměstek. O den později Nemocnice Na Bulovce uvedla, že mužův stav navíc komplikuje chronické onemocnění.

Všichni pasažéři, které řidič vezl, skončili podle premiéra Andreje Babiše (ANO) v karanténě: „Vytrasovali jsme 96 lidí, se kterými přišel do kontaktu. Všichni jsou v karanténě, u dvou čekáme na vzorky,“ uvedl v televizi Nova Babiš s tím, že se jedná o zákazníky z Německa.

Rýmička a kolaps

„Hlavní rozdíl oproti klasickým chřipkám nebo angínám je ten, že ten nástup je neskutečně rychlý. Nejdříve to bylo všechno v pohodě. Říkáte si, že je to rýmička, a pak najednou přijde kolaps,“ uvedl už v úterý pro televizi sám řidič. Nakazit se mohl právě od turistů z Německa, které ubytoval. Vedle řízení totiž také pronajímá byt přes Airbnb.

Stejně jako zřejmě nakažení turisté i taxikář dál mohl koronavirus přenést na někoho dalšího. „Zůstanete doma dva dny, pak jdete do práce, protože se vám uleví.V pátek jsem šel znova jezdit. Jezdil jsem asi pět hodin a pak na mě přišla obrovská teplota. Odjel jsem si 50 jízd, přičemž někdy byli dva nebo tři klienti najednou,“ popsal, jak fungoval předtím, než se dostal na Bulovku s podezřením na nákazu, kde nyní leží.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 12. března 2020 17:31 )

..Herčci snad maji dotm vysoke prijma...Neco maji nastreno...No a misto k mori...mohoum jez na vranovskouzm prehradu nebo do Spindlu

hradecanda ( 12. března 2020 13:35 )

Opravdu si stojíte za názorem, že se jednoho rána AB probudil a řekl si: HA- ideální příležitist jak těm darmožroutům komediantským zatopit ?......a jak řekl, tak učinil. To celé přes protesty opozice (opozice kupodivu souhlasí), přes odpor jinak vzpurné ČSSD , která by využila tak snadné příležitosti na tomto nahnat politické body Jako až takhle to je snadné svévolí zlikvidovat chudáky hééérečky a herce ??? Já nepatřím mezi SVĚDKY BABIŠOVI, nezapaluji u jeho sv.obrázku svíčku a nesnídám koblihy. Víceméně jsem mezi a tápu koho tady volit. Ale fakt někdy zírám, jak jsou oba tábory, jeho fandové i zaslepení odpůrci, někdy ve svých výrocích směšní. Až nebezpečně. Ale vždy nevěřícně kroutím hlavou, že jsou mezi námi lidé, kteří i v takových situacích, jaká je ted, paranoidně hledají za každým jeho rozhodnutí jen negativum. A jak jsem psala. - tohle vidění světa vypovídá něco o těchto lidech. Já mám možná klapky na očích, Vy trpíte nakažlivou paranoiou - čas ukáže, kdo je na tom hůř

BoziMilda ( 12. března 2020 11:48 )

Pochopitelně, spousta jich běhá mezi námi. Ostatně v Itálii to musí být pomalu každej druhej, kde se jinak taky může lyžař nakazit. Od vlekaře těžko, na sjezdovce taky ne, a ve frontě před nástupem na lanovku jsou jenom turisti. Takže zbývá těch deset zaměstnanců v hotelu. No a když si to přivezli z regionu, kde i teď mají relativně mál nakažených proti zbytku Itálie, tak je jasný, že to maj skoro všichni, akorát o tom nevědí.

vaber ( 12. března 2020 09:17 )

nikdo ještě ani nepíp o tom ,zdali jsou případy kdy lidé jsou pozitivní a nemají žádné příznaky nemoci ,tedy i podelší době

hradecanda ( 12. března 2020 08:07 )

Až AB nechá zavřít všechny fabriky, obchody a jiné živnosti, a nechá v provozu pouze své podniky, pak bude Vaše paranoia oprávněná. Do té doby jsou Vaš příspěvky, že Vy přes tu Vaši nenávist k AB, nejste schopen racionálního úsudku. A nebo je tu druhá možnost - Vy víte, že jen plašíte, ale baví Vás rozeštvávat, dělat ještě větší zle.... ta druhá varianta by byla ještě horší a mnohé by o Vás vypovídala. A propo - ted zrovna proběhlo na ČT24, že Itálie zavřela i restaurace, bary, obchody - jen obchody s potravinami zůstaly otevřené. No to jsou ti taliáni ale hlupáci. Nebo že by až tam dosáhly chapadla AB ??? Kam až Vaše konspirace zajde?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa