Koronavirus ONLINE: 88 mrtvých a 4944 nakažených v ČR. Klaus zmínil znehodnocení úspor

Aktualizováno -
7. dubna 2020
17:30
Autor: ČTK, trm, Darina Jíchová, simao, kal, Mii, for - 
24. ledna 2020
06:45

Česko hlásí už 88 mrtvých, novým koronavirem se nakazilo k úterý 4944 lidí, vyléčených je 127. Vláda od úterý umožnila venkovní sportování, ve čtvrtek otevřou některé další obchody, naříklad hobby markety, prodejny a servisy jízdních kol. Částečně se také otevřou hranice, ale jen pro nezbytné případy. Poslanci umožnili vládě prodloužit nouzový stav do 30. dubna, vláda jej žádala do 11. května. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně odmítl plán epidemiologa Romana Prymuly na postupné promořování české populace. A exprezident Václav Klaus v Epicentru Blesk Zpráv varoval před hrozbou inflace a znehodnocením úspor. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus a karanténa v Česku
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
15:57
Dnes

„Lyže určitě nebudou a ke skialpinismu už se ve svém věku neodhodlám. Na rozdíl od svého syna, který to kouzlo skialpinismu teď objevil," uvedl Klaus s tím, že jeho Velikonoce budou spíše tenisové.

„Pokud najdu partnera, který se nebude bát koronaviru," řekl.

15:56
Dnes

Vláda podle Klause řeší při epidemii mikromanagement, nemá čas ani osobnosti na koncepční plán. Chybí mu vyjádření vlády, jak bude dál postupovat.

15:55
Dnes

„Já bych si strašně přál, abych už konečně uslyšel od naší vlády nějaká liberalizační opatření," řekl také k ekonomické stránce krize Václav Klaus v Epicentru.

15:55
Dnes
!

Zeman i Babiš tento týden vystoupí v ČT, informovala dnes televize. Babiš ve čtvrtek ve 20:05, Zeman chystá velikonoční promluvu v neděli v poledne.

Prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem Lánech. (5.4.2020)Andrej Babiš
15:52
Dnes

„Samozřejmě tady hrozí nejsnadnější plátce, který je největší hrozbou, kterého si u nás celé generace připomínají - a to je inflace. To je ten potenciální čtvrtý plátce, který je kdesi utajený v záloze a vystrkuje růžky a usmívá se nad tím, jak sebevědomě vydáváme finance," varoval Klaus.

Podle exprezidenta je znehodnocení úspor lidí na obzoru.

Bývalý prezident Václav Klaus v pořadu Blesku Epicentrum. (7.4.2020)
15:47
Dnes

„Opasky nám utáhl tento koronavirus. A teď jde jen o to, jestli my přijmeme, že se takhle ty opasky utáhly, a uděláme si tam navíc jednu dírku, aby nám neplandal," řekl bývalý ministr financí a exprezident Václav Klaus.

15:38
Dnes

„Nedaleko někde vzniklo nějaké podezření z koronaviru, takže jsem před asi třemi nebo kolik týdny byl na testu v Ústřední vojenské nemocnici a bylo prokázáno, že žádný problém se mnou není. Takže jestli se tamti dva (Babiš a Zeman) nenechali testovat, tak já ano. Ale ne ze strachu," podotkl exprezident Klaus. Kdo z jeho okolí ale riziko z hlediska nákazy představoval, odmítl sdělit.

Bývalý prezident Václav Klaus v pořadu Blesku Epicentrum. (7.4.2020)
15:37
Dnes

Vláda by měla ještě zjednodušit pomoc ekonomice, např. odkladem záloh daní. Mělo by se také rozšířit testování, uvedli ekonomové z krizového štábu.

15:36
Dnes
!

Počet obětí koronaviru v Nizozemsku a v Belgii překročil 2000. V Belgii za poslední den zemřelo 162 pacientů, v Nizozemsku se bilance zvýšila o 234.

Situace s koronavirem v Belgii. (4.4.2020)Boj s koronavirem v Nizozemsku. (26.3.2020)
15:32
Dnes

„Já se necítím zdravotně hůř než prezident Zeman. Strašně se těším, až nám od čtvrtka povolí hrát tenis, že vezmu do ruky raketu," svěřil se Klaus.

15:29
Dnes

„Já jsem věkově riziková skupina, v tomto smyslu se trochu obávám. Nicméně bezprostředně se ohrožen koronavirem necítím. Myslím, že se ta hrozba toho koronaviru v jistém slova smyslu hrozivě přeceňuje. Myslím, že ty statistiky jsou trošičku zavádějící," řekl bývalý prezident ČR Klaus v Epicentru.

15:26
Dnes

„Jádro mé kritiky spočívá v tom, že bychom chtěli od vlády i něco jiného než restriktivní opatření a karantény. My bychom chtěli, aby byl nějaký jasný projekt nebo koncept toho, co dál. Tohle já bohužel nevidím," sdělil Václav Klaus na adresu kabinetu v současné krizi.

Bývalý prezident Václav Klaus v pořadu Blesku Epicentrum. (7.4.2020)
15:24
Dnes
!

V anglických nemocnicích zemřelo už 5655 lidí s koronavirem, od pondělka bilance narostla o 758 úmrtí. Dalších 19 lidí podlehlo covid-19 ve Walesu.

15:19
Dnes

"Já myslím, že turismus jako vrchol lidské svobody, to opravdu nesdílím," uvedl Václav Klaus.

Bývalý prezident Václav Klaus v pořadu Blesku Epicentrum. (7.4.2020)
15:12
Dnes

"Já bych se vždy přimlouval za to, že hranice jsou nezbytnou součástí lidských životů, současně jako je součástí lidských životů to, že máte dům a kolem něj plot a nepřejete si, aby vám tam někdo chodil. Já myslím, že to taktéž platí pro jednotlivé státy," řekl Václav Klaus ve vysílání dnešního Epicentra.

Bývalý prezident Václav Klaus v pořadu Blesku Epicentrum. (7.4.2020)
15:12
Dnes

Ministři financí EU by měli přijít s koordinovaným a rozsáhlým plánem na podporu ekonomiky po koronavirové krizi, řekl šéf euroskupiny Centeno.

15:09
Dnes

"To, co se na nás chystá se všemi těmi chytrými karanténami, je obrovské nebezpečí toho, co k nám nepřináší Čína, ale co si zavádíme tady my. To já vidím za děsivé změny, které mě naprosto drtí," svěřil se Klaus.

15:05
Dnes

"Předně myslím, že tato krize je zdravotnicko-medicinská - a můžeme diskutovat o tom, jak je vážná a rozsáhlá -, poté si myslím, že čelíme krizi ekonomické a blížící se krizi společenské," řekl exprezident Václav Klaus v Epicentru Blesku s tím, že by současnou situaci nenazýval bezpečnostní krizí.

Bývalý prezident Václav Klaus v Epicentru Blesk Zpráv (7. 4. 2020)
15:01
Dnes

Opozice neprosadila, aby u jednání o nouzovém stavu byli premiér a ministři vnitra a zdravotnictví. Hamáček odmítl, že by si nouzový stav užíval.

Podrobné zpravodajství ze Sněmovny sledujte zde

14:50
Dnes
!

Je pandemie nového koronaviru cenou za přílišnou otevřenost hranic? Hrozí konec schengenského prostoru? Jak dlouho zůstanou hranice uzavřené? Nejen o tom bude řeč v úterním Epicentru, hostem je exprezident a bývalý premiér i ministr financí Václav Klaus. Přímý přenos začíná v 15:00.

Exprezident Václav Klaus hostem pořadu Epicentrum dne 7.4.2020.
14:48
Dnes

Zájem o dálkové vlaky před Velikonocemi oproti ostatním dnům při současné koronavirové krizi mírně stoupá, někteří dopravci proto přizpůsobí svůj v současnosti omezený provoz. I přesto je poptávka cestujících meziročně výrazně nižší, což dopravcům jen během svátků způsobí několikamilionové škody. Vyplývá to z odpovědí dopravců na dotazy ČTK. Dopravci v minulých týdnech zaznamenali až devadesátiprocentní propad poptávky, zredukovali proto svůj provoz. Velikonoce patří každoročně k nejvytíženějším obdobím na železnici.

České dráhy po dohodě s Jihomoravským krajem ještě více omezí provoz vlaků. Ty od pondělí jezdí podle prázdninových jízdních řádů, nyní přestanou jezdit i některé víkendové večerní vlaky.
14:45
Dnes
!

Právník podal trestní oznámení na Babiše, Vojtěcha, Hamáčka a Prymulu. Podezírá je z šíření nakažlivé nemoci, poškozování práv či z obecného ohrožení.

Andrej Babiš (ANO) žádal Sněmovnu o prodloužení stavu nouze kvůli pandemii koronaviru (7.4.2020)
14:41
Dnes

V nemocnicích možná budou moci pracovat lékaři ze zemí mimo Evropskou unii i bez potřebných aprobačních zkoušek. Vládní návrh zákona doporučil dnes Sněmovně schválit beze změn její zdravotnický výbor. Dolní komora by mohla předlohu zařadit ke schvalování ve zkráceném režimu ještě na nynější schůzi, pravděpodobně o ní bude hlasovat ve středu.

14:38
Dnes

Čepro žádá zákazníky, kteří kupují dezinfekci prodávanou s jeho logem, aby kontrolovali původ. U neoriginálních obalů nemůže firma zaručit kvalitu.

Ilustrační foto: desinfekce
14:25
Dnes

V Latinské Americe na koronavirus doplatí z ekonomického hlediska zejména Kuba či Dominikánská republika a malé karibské ostrovy, jako třeba Barbados, tedy země závislé na turistice. Katastrofou bude tato krize pro Salvador, kde je řada lidí závislá na penězích, které jim posílají příbuzní ze Spojených států, řekl v rozhovoru s ČTK iberoamerikanista Josef Opatrný. S propadem ekonomiky a zhoršující se sociální situací pak mohou někde opět propuknout nepokoje, které některé země regionu zažívaly loni na podzim.

Kuba v období koronaviru. Lidé vychází jen s rouškami

verka1 ( 7. dubna 2020 20:06 )

Satanas má už od 17 h. večerku 🤣

titan33 ( 7. dubna 2020 20:01 )

no to je pecka večera , naposledy vylozit z brlohu bylo před vánoci, nevzali mě ani k očímu, vypadám jak pralesa, potraviny na zakázku mi házej přes plot, aby nedošlo k nákazu "
asi mě trefí šlak, a karel si meje vocas vesele prdí na hřitově
no

wp2t ( 7. dubna 2020 19:56 )

Mrtvých 88, aby to nebylo použito proti populistickým národním stranám.

wp2t ( 7. dubna 2020 19:54 )

Nesnažím, dávám dobré rady aby si to měl jištěný fšude.

wp2t ( 7. dubna 2020 19:54 )

jak se můžeš ptát xiiomy jestli babiš se zemanem něco udělali dobře nebo špatně?

Zobrazit celou diskusi
Další videa
Články odjinud