Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ondřej Höppner: Vepřová epidemie s šesti!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Höppner - 
1. května 2009
11:34

Zachovejme klid. Vláda má všechno pod kontrolou. Úřady si sice trochu pletou prasečí chřipku s ptačí chřipkou, ale mezi prasetem a ptákem naštěstí zas není tak velký rozdíl.

Nový premiér Fischer možná doufal, že to do podzimu nějak doklepe s razítkem  v ruce ale jejda, sotva si vyleštil klot, vykouklo na něj zpoza horizontu prase globálních rozměrů.

Nezbývá než objednat 10 milionů roušek a doufat, že ze prasečí armáda zasekne někde v Bavorech.

Naštěstí víme, že když už je na všechno pozdě, je nejdůležitější prevence. Proto neposlouchejte Michala Tučného: „Všichni jsou už v Mexiku, buenos dias já taky jdu, aspoň si poslechnu pěknou muziku, co se hraje v Mexiku.“

Jestli je teď někdo v Mexiku, tak je to epidemie a když to půjde hodně špatně tak nakonec nebude v Mexiku vůbec nikdo, ani kůň, který tě měl nést prachem cest, ani tvá milá s pihou na nosíku.  Jestli někdo něco rychle nevymyslí, tak tam v savanách kolem mexického zálivu nakonec zbude jen stádo prasat s rouškami na rypácích, dělající kolem kaktusů mexickou vlnu na počest vítězství zvířete nad vědou.

Nový premiér Fischer je v situaci, kdy je i statistika bezradná. V Mexiko city, kde žije 21 milionů lidí, umřelo na prasečí chřipku něco přes 100 lidí, což je 0,0005 procent, tedy jestli má kalkulačka nelže. V Čechách není nakažený nikdo, tedy až na pár případů, kdy jsou lékaři bezradní a pro jistotu posílají pacienty na kontroly po celé republice. Takže statisticky 0,000 s děsivým otazníkem na konci.

Až tenhle národ přestane jíst vepřo-knedlo-zelo, bude zle. Pak už nezbude, než si navléct roušku a odejít do krytů pro příděl suché rýže. Prasečí armáda vtrhne do parlamentu a začne plenit hlasovací zařízení. Bude úplně jedno, kdo je premiér, kdo prezident a kdo je vlastně u koryta.

jonzer ( 3. května 2009 22:19 )

Jistě vám v posledních dnech neuniklo několik článků bulvárního časopisu BLESK, který se snaží zničit špičkového reportéra TV Nova Jiřího Dlabaju a několik jeho kolegů. Pan Dlabaja nedávno na svůj osobní blog umístil video, na kterém se ozývá chrochtání. U něj byl průvodní článek, který vysvětluje jak vše vzniklo. Blesk toto video našel, vše překroutil do nehorázných rozměrů a udělal z něj totální katastrofu. Několik slušných lidí z toho teď bude mít problémy. Pokud nesouhlasíte s tím, co a jak Blesk napsal a chcete proti němu vyjádřit protest, podívejte se na stránky http://chrochro.7x.cz a ukažte, že nejsme národ sucharů, ale národ se smyslem pro humor.

Zobrazit celou diskusi