Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dopis chovanců alkoholické léčebny: Jsme s tebou, Iveto

montáž
montáž  (Autor: Blesk.cz)
Autor: Ondřej Höppner - 
17. dubna 2009
16:30

Povzbuzující dopis nohejbalového týmu psychiatrické léčebny v Kroměříži zpěvačce Ivetě Bartošové.

Milá Iveto,
vzpomínáš? Už to budou skoro dva roky, kdy jsi v našem suchém kolektivu plakala pod nohejbalovou sítí, že ti muži lámou srdce. Tehdy jsme ti říkali, neplač, však on jednou přijede princ na bílém koni a ukáže ti zářivou cestu abstinence.

A pak, když jsi svůj žal v domku v Uhříněvsi ubíjela alkoholem a prášky, zatímco tvůj hrál syn v pokojíčku v podkroví počítačové a hry a přejídal se hamburgery, se objevil Jiří Pomeje. Ano, neměl koně, dokonce ani auto, ani byt, či peníze. Měl jen dluhy a srdce na dlani.

„Pojď, maličká, budeme nepít spolu,“ řekl Ti tehdy hlubokým hlasem Jiří romanticky opřený o sloupek branky. A tys ho pozvala dál. A tak jste láhve zakopali na hřbitově a prášky proti depresím rituálně spálili v krbu. Urazili jste kus cesty.

Byli jsme s Tebou, když jsi nepila na vlastní svatbě. Byli jsme s Tebou, když si se před novináři svlékala na dovolené a jako vzácnou relikvii schraňujeme Tvé fotky nahoře bez, které obletěly republiku. Když nahá řádila s Jiřím ve vlnách egyptského moře, byli jsme s tebou. Když jsi tančila v Bratislavě své stříbrné sólo, tančili jsme s Tebou.

A jsme s Tebou také teď, když o Tobě Tvá bývalá komorná Golda vypráví ty děsy. Neposlouchej ji. Všechno si vymyslela. Chce se Ti jen pomstít za to, že jsi jí dala padáka. Nevěř ničemu, co si nepamatuješ. Golda je domluvená se Štaidlem, který se s Tebou soudí o syna.

Dnes máme antabusový večírek a jednu židli necháme prázdnou. Je to Tvoje židle, Iveto. Nikdy Tě neopustíme. Náš nohejbalový tým psychiatrické léčebny v Kroměříži stojí a vždycky bude stát po Tvém boku. Příští týden hrajeme turnaj proti týmu z Bohnic a Tebe jsme zvolili za naši nehrající kapitánku. Budeme hrát i za Tebe!

kvokvo ( 21. dubna 2009 16:48 )

Ivetiny přátelé popisují, jak je Golda prolhaná a že vše, co píše, není pravda. Já osobně bych teda soukromí Ivety do médií netahal,ale Iveta si náramně užívá, že může do světa vytrubovat všechno z domu, tak se asi Golda nechala inspirovat. Ale to je jejich věc. Možná by ale Bartošová neměla zapomínat na to, že ji Golda "vychovala" a odchovala Artura od školky, až do školní samostatnosti, kdy už se jí zdálo divné,aby 10 tileté dítě pořád doprovázela a byla mu "permanentně v patách". Jenže Ivetě,když se to hodí, tak má krátkou paměť, a tak si radši hraje na ukřivděnou, tu, co v Čechách nemají rádi a pod..

logicky ( 20. dubna 2009 07:21 )

Hity nemá, nikde pravidelně nevystupuje, poslední CD se taky nepovedlo, tak bude IB bavit lidi svými životnémi eskapádami, protože, jak vidno, po celoživotně vytoužené svatbě se nezklidnila,nestáhla se do souromého štěstí, naopak s nevídanou razancí se dere za jakouoliv cenu do bulváru. Pomeje kupčí s Remešovou co za to, že Iveta ukázala prsa.On požaduje pořádné promo, což se rozjíždí a Golda vypráví dojemné příběhy o slabošské, panovačné egocentrické a labilní notorické lhářce, která za své propady viní své partnery. Čtenářky červených knihoven milují padlé anděly, které jsou zachraňovány chrabrými muži. Iveta musela mít v dětství nějaký traumatický zážitek s otcem, protože její vztah k mužům je vždy poznamenán psychickým vydíráním partnerů a demonstrativními pokusy o sebevraždu. Je to fenomén rozhodně zajímavý pro psychiatry.

lesapan ( 18. dubna 2009 15:15 )

Tak se postupně dozvídám to, co jsem se od té samé Goldy prostřednictvím bulváru už dozvěděl před časem. Aź na nějaké drobnosti, ale to si už průměrný čtenář dosadil sám. Dále se postupně dozvídám to co jsem už věděl. Že za tímto seriálem s Goldou nestojí Ladislav Štaidl. Goldu nikdy nemusel, opičí láska chůvy i jeho matky existovala už tehdy. Dneska je Artur v jedné posteli se svojí matkou spolu s Jirkou Pomejem, tehdy byl s Goldou. Očerňování všech Ivetiných chlapů, kde vede právě Štaidl je jenom jakási omluvenka pro soud, který se blží. Proč začala Iveta pít ? Protože jí všichni ubližovali, protože jí všichni chlapi nutili do flašky i pokusů o sebevraždu ? Je zajímavé, že po každém maléru jí pomáhal právě Štaidl, ale paměť Ivetě nikdy nesloužila. Takže si nemůže pamatovat. ;-) Také jsem se dočetl, že se Iveta v Kroměříži nevyléčila, tudíž je velká pravděpodobnost že může bumbat dál. (Při vysílání Slavíka to bylo evidentní) . Goldo, tím že se snažíš možná za odměnu udělat alibi manželům Pomeje, tím nepomáháš ani Ivetě, ani Arturovi. Dneska už tklivý příběh křehlé princezny Popelky , která nabízí šáhnutí novinářům na prsa a stále hledá své oříšky, dojme málo koho. Ondřej opravdu napsal dobrou karikaturu.

logicky ( 18. dubna 2009 08:46 )

Alkoholismus je nevyléčitelná nemoc a jako taková se má brát. IB je na doživotí nemocná a záminky typu, opila se, protože jí Štaidl momentálně nenechal dítě, byly opravdu jen záminky k napití. Štaidl s ní dítě mít nikdy nechtěl, tak, když už si ho vydupala, ať se nediví, že jeho otec chce, aby z něho byl normální člověk a ne tlustý, matčinou opičí láskou oblouzněný, dnes už samolibý fracek

bomel ( 18. dubna 2009 03:09 )

žijí v léčebně téměř dva roky? Nebo se tam opakovaně léčí? Když mají stabilní sportovní tým, tak jsou tam jako doma.

Zobrazit celou diskusi