Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Víme, kdo je pan smrt! Policie ho už za pančování chlastu obvinila!

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, sč - 
14. září 2012
14:59

Jeho pokoutný prodej pančovaného alkoholu stál život už tři lidi a desítku dalších bude stát zdraví, přesto jednapadesátiletému muži ze Zlínska hrozí za tři trestné činy maximalně osm let vězení. Policie ho dnes obvinila a my víme, kdo to je!

Zlínští kriminalisté obvinili druhého muže v kauze pančovaného alkoholu. Jedná se o dříve zadrženého dodavatele lihovin do večerky na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně, kde nakupovali alkohol lidé otrávení metanolem. V jeho garáži nedaleko sídliště policie ve čtvrtek objevila stáčírnu, míchárnu a sklad nelegálního alkoholu.

"Jednapadesátiletý muž ze Zlína byl obviněn ze tří trestných činů," řekl policejní mluvčí Petr Jaroš. Soud ho v pátek odpoledne poslal do vazby. Hrozí totiž, že by se muž pokusil o útěk. Když čekal před soudní síní, stejně jako včera si kryl obličej bundou. Seděl mlčky a po celém těle se klepal.

Blesku se podařilo zjistit, že se jedná o Aleše S. (51). Jeho jméno rozhodně policii není neznámé. V minulosti byl už trestán, a to v roce 1977 a 1978. Podle našich informací je zřejmě rozvedený a v místě bydliště nepobývá dlouho. Místní ho téměř neznají.

Distributor pančovaného chlastu, který má na svědomí nejméně 18 životů, během policejního vyšetřování projevil lítost. Začal dokonce s policií spolupracovat. Podle informací Blesku se na základě jeho výpovědi policii podařilo přijít na stopu celé organizované skupině.

Muž byl obviněn z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, neoprávněného podnikání a porušení předpisu o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až osm let vězení. "Muž v garáži míchal a stáčel do lahví alkohol, který následně uváděl do oběhu," uvedl Jaroš s tím, že kriminalisté podali soudu návrh na vzetí obviněného do vazby.

Náměstek policejního prezidenta a vedoucí vyšetřovacího týmu Metyl Václav Kučera už ve čtvrtek večer České televizi řekl, že rozbory potvrdily přítomnost metylalkoholu ve vzorcích zabavených ve skladišti umístněném v garáži na zlínském sídlišti Jižní Svahy. "My ale do této chvíle žádné oficiální výsledky rozborů nemáme," reagoval Jaroš.

Provozovateli večerky hrozí tři roky

Policie už v kauze dříve obvinila provozovatele večerky, ve které koupili alkohol lidé otrávení metanolem. Sedmatřicetiletý muž ze Zlína je obviněn z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Hrozí mu až tříleté vězení nebo zákaz činnosti.

Ve večerce se našel nekolkovaný alkohol. Obchod se nachází v budově, poblíž které žila jednašedesátiletá žena, jež byla nalezena v úterý ráno ve svém bytě mrtvá. Pitva potvrdila úmrtí po otravě metylalkoholem. Ve večerce údajně nakupovali i další lidé, kteří nyní leží s otravou metanolem ve zlínské nemocnici. Obchod byl v úterý uzavřen.

Na Zlínsku po otravě metylalkoholem zemřely dvě ženy. U osmdesátiletého muže, který byl nalezen mrtvý ve středu v Kostelci u Zlína, zatím nejsou známy výsledky pitvy, která určí, zda muž také nezemřel kvůli vypití závadného alkoholu. Ve zlínské krajské nemocnici leží s potvrzenou otravou metanolem dest lidí. Posledním hospitalizovaným je devětasedmdesátiletý muž.

Zatýkalo se i v Olomouci

Olomoučtí policisté kvůli závadnému alkoholu zadrželi čtyři podezřelé osoby. Mezi zajištěnými lahvemi byl hojný výskyt vzorků s metylalkoholem.

perrova ( 16. září 2012 05:51 )

buď rád, že nejsi pes, jaký to tenkrát byl mejdan!

perrova ( 16. září 2012 05:49 )

ukaž někde foto a věk. polykáš-li, možná bych ti dal přivydělat

perrova ( 16. září 2012 05:44 )

a já si myslel, že už konečně začala selekce

odol ( 14. září 2012 21:19 )

imrich ( 14. září 2012 20:12 )

Zobrazit celou diskusi