Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Rathovy ženy míří do politiky: Manželka, i někdejší mluvčí

Autor: Ladislav Leimer - 
10. srpna 2012
15:52

Do politiky míří, nebo se o to alespoň pokusí, hned dvě ženy z blízkého okolí vězněného středočeského hejtmana Davida Ratha. V krajských volbách bude kandidovat jeho manželka Eva, stejně jako jeho někdejší mluvčí Berill Mescheková.

Obě ženy kandidují za nové politické hnuté Středočeši2012.cz. To založil starosta Hostivic Jaroslav Kratochvíl. Hnutí původně chtělo, aby jejich volebním lídrem byl sám Rath. Zůstává ale ve vazební věznici, kde je kvůli obvinění z přijetí sedmimilionového úplatku. O propuštění z vazby však poslanec stále usiluje. Opakovaně.

Mluvčí jedničkou kandidátky

Ve středočeském kraji se tak na kandidátce strany Středočeši2012.cz objevuje jen jeho manželka, napsaly dnešní Lidové Noviny. Sám Kratochvíl hnutí založil poté, co vystoupil z ČSSS. Učinil tak poté, co na Ratha praskla korupční kauza. Manželka však není jedinou »Rathovou« ženou, která za nové politické hnutí kandiduje. Středočeši2012.cz do čela kandidátky postavili někdejší Rathovu mluvčí, světlovlasou Berill Maschekovou. Snad se oběma bude dařit v politice lépe, než samotnému Rathovi.

mirkazam ( 11. srpna 2012 14:29 )

Jó slepice jak je vidět, nemají pořád dost... a to budou kandidovat za ,,Hostivický Kocourkov " ??

lennne ( 11. srpna 2012 10:01 )

predani podniku nebyla jedina moznost ....ti trubci meli hospodarit, ponechat si zaklady pro samostatnost statu , integrace neni nutna, nutna je sobestacnost a potravinova nezavislost, EU nam diktuje jake mnosztvi a ceho smime vyprodukavat....to je zvracene, kazdy stat, hospodar by mel mit neomezenou moznost hospodareni na svem...aby mohl prosperovat a ne zivorit dle norem EU.

enriko ( 11. srpna 2012 09:16 )

No jo ale zveleboval, že musel na úkor někoho je nezajímá. Vybudoval si kult osobnosti a lidi jsou tupé stádo, zaplatí jim autobus a budou ho volit snad i v kriminále. Měli se někteří líp jak ostatní a to je zajímá.

gogo ( 11. srpna 2012 09:02 )

K čemu pak demokracie je a komu slouží, když tyto mechanismy nemá... Pak moudrý a odpovědný monarcha (jako na př. Karel IV. či Josef II. nebo Marie Terezie atd. ) je pro národ (obecně) prospěšnější...

mathony ( 11. srpna 2012 06:12 )

no to snad není ani možné ta Ráthová má ale kuráž to jí nestačí,že za peníze nás všech žila jak prase v žitě to ještě chce okrádat dál že se nestydí

Zobrazit celou diskusi