Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

David Rath zůstane ve vazbě: Mohl by utéct

David Rath se na svobodu jen tak nedostane.
David Rath se na svobodu jen tak nedostane.  (Autor: ČTK, EPA)
Autor: oj - 
8. srpna 2012
13:20

Bývalý středočeský hejtman David Rath zůstane za mřížemi. Soud se bojí, že by se mohl pokusit utéct, ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti.

Soud propuštění z vazby Rathovi už jednou zamítl. Stejně dopadli i jeho kumpáni. Z vazby se dostala jen Ivana Salačová, která se rozhodla policii zazpívat.

Rathovi tak nepomohla ani nabídka Jiřího Šlégra (LEV 21), který podepsal prohlášení, že se zaručí za poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha v případě propuštění z vazby v litoměřické věznici. Údajně mu tak chtěl umožnit být v kontaktu s jeho dvěma rodinami, zejména dětmi.

Rathovi končí tzv. koluzní vazba příští týden. Může totiž trvat maximálně tři měsíce. Pak mohou jeho obhájci znovu požádat a propuštění z vazby.

 

Ústecký okresní soud poslal Ratha do vazby 16. května, další obviněné o den později.

 

qwertina ( 10. srpna 2012 21:51 )

johanka ( 9. srpna 2012 08:46 )

Tak tohle je důkaz, jak se žije v naší zemi, naplňují se slova Václava Havla - že by konečně PRAVDA A LÁSKA ZVÍTĚZILA NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ ???? Doktor Ráth je jediná oběť a ještě pochybuji o jeho činu. Připadá mi to, jako proces s Jiřím Kájínkem, ten také stále žádá o obnovení procesu, ale nemá šanci. 6e by se někteří vysoce postavení pánové báli, že promluví ??? Proč už dávno neprobíhá soud, aby se člověk mohl obhájit ?? Proč nesedí někde ve vazbě Vondra, Parkanová, Topolánek, Kalousek, Klaus, Janoušek, Böhm a mnoho dalších zlodějů a podvodníků ??? Je před volbama, tak stačí dělat zloděje z jednoho člověka-člena lavicové strany. Kdy už se lidi konečně ozvou a vyhází z poslaneckých lavic tu bandu nevěrohodných podvodníků, kteří národu jen škodí?????

bidlo62 ( 8. srpna 2012 15:14 )

Jak víš , soudruhu, že to nebyla soudkyně?

jikar ( 8. srpna 2012 15:12 )

Jen ať zůstane za katrem, a můžou k němu dát ty co se za něj zaručili!!!

jarda304 ( 8. srpna 2012 14:45 )

to jako mají Ratha pustit ? mimochodem, Janoušek se s tou ženskou dohodl (dle zákona), takže není stíhán.

Zobrazit celou diskusi