Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kámoši Paroubek a Šlégr: Pusťte Davida Ratha na svobodu

Autor: ot, SAN, shp - 
8. srpna 2012
10:45

Kdo by byl ochotný zaručit se za propuštění Davida Ratha z vazby? Podle jeho advokátů se za exhejtmana staví řada osobností včetně politiků. Blesk zjišťoval, co je na tom pravdy. A několik takových objevil!

Záruku za Ratha poskytne například poslanec Jiří Šlégr (LEV 21), který dnes oznámí, co ho k tomu vede. „Jiřího Šlégra plně podporuji,“ napsal Blesku další politik – expremiér a Rathův přítel Jiří Paroubek (LEV 21). I on by dal za exhejtmana »ruku do ohně«, brání mu v tom ale pobyt v zahraničí.

Záruky z LEV 21

„Jsem v tuto chvíli v zahraničí. Záruku poskytne Jiří Šlégr. Mám rád odvahu a fér hru. Šlégr má smysl pro oboje. Na rozdíl od jiných… Zbývá dodat, že Jiřího Šlégra v jeho postupu plně podporuji,“ dodal Paroubek. „Záruku za Ratha poskytnu. Do včerejška jsem se totiž zdržoval v Londýně na olympijských hrách. Své důvody a postoje ale vysvětlím až dnes v poledne na tiskové konferenci,“ poznamenal sám Šlégr.

Za propuštění jsou i další politici

Zastání by Rath našel i v Senátu. „Jsem pro, aby Ratha z vazby propustili. Už jen proto, že v září nás čeká další kolo s jeho vydáváním, tak aby to nemusela doprovázet taková komedie jako poprvé,“ prozradil senátor za ODS Jaroslav Kubera. Podobného názoru je například i Vladimír Dryml (bezpartijní), který v minulosti působil jako Rathův náměstek na ministerstvu zdravotnictví. „Důvody jeho uvěznění už by měly skončit. Nevidím smysl v tom, aby otec dvou dětí byl dál za mřížemi,“ řekl.

weirdov ( 23. srpna 2012 07:17 )

Myslim,ze bychom se jim do toho vseho nemeli michat.Jsme pouze volici.Pekne odvadejme penize,at si nahore vsichni prilepsi,a mezi sebou vyridi.Do toho nevidime,jen ty krasne vysledky! Ja bych to vyrazil do jednoho,ale my holt volime

hvezda8 ( 13. srpna 2012 15:26 )

KOBYLA K TOBĚ TA PŘEZDÍVKA SEDÍ ALE NEJSI KŘÍŽENÝ OSLEM? JINAK JÁ JSEM NESTRANÍK ALE TY SI HOV-ADO ODESÁCKÝ. AŤ ŽIJE A STÁLE ROZKVÉTÁ KSČM. HEČ PARAZITE

hvezda8 ( 13. srpna 2012 15:18 )

BAL JSEM ZMETKAMA Z BESKU CENZUROVÁN TŘÍ HVĚZDIČKY JSOU K-U-R-V-U.

hvezda8 ( 13. srpna 2012 15:15 )

TONNY JÁ JSEM TAKY PRO JEHO PROPUŠTĚNÍ A ZAVŘÍT TAM OSTATNÍ JEŠTĚ VĚTŠÍ ZLODĚJE A TEBE K NIM A BUDEŠ JIM DĚLAT *** TY S.V.I.N.Ě. TY SI ASI ODEESÁK ŽE P.Í.Č.O.

manizna ( 8. srpna 2012 15:22 )

Je to hustý,ale o hov-ě,tady by musela sedět snad desetina obyvatel státu a jako Ti nahoře úplně všichni a kdo je všechny bude v basách živit? Dostanou ještě vysoké platy a to co si nakradli jím zůstane,tak to tam chílku vydrží A státu se nevrátí nic,jen budou další dluhy za pobyt ve vězení

Zobrazit celou diskusi