Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policie zabavila Rathovy nemovitosti: Aby neměl na kauci, tvrdí právník

David Rath nemůže nakládat se svým majetkem.
David Rath nemůže nakládat se svým majetkem.  (Autor: ČTK, EPA)
Autor: ČTK, oj - 
3. srpna 2012
17:11

Kriminalisté zajistili nemovitosti bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha, který sedí kvůli obvinění z korupce ve vazbě. "Je to kvůli snaze zamezit nahrazení vazby peněžitou zárukou," myslí si Rathův obhájce Roman Jelínek

"Dnes jsme obdrželi usnesení o zadržení majetku," uvedl Jelínek. Podle něj je s podivem, že se tak stalo až 2,5 měsíce po zahájení poslancova stíhání. Jeho spoluobvinění, ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová a exposlanec Petr Kott, mají obestavený majetek už od května. "Podle mého názoru je to kvůli snaze zamezit nahrazení vazby peněžitou zárukou," prohlásil advokát.

Kriminalisté Ratha v polovině května obvinili z přijetí sedmimilionového úplatku za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku.

Před necelými třemi týdny pak policie doručila sněmovně žádost na Rathovo vydání kvůli dalším údajným úplatkům. Bývalý hejtman si je prý vzal za to, že zasahoval do soutěže na nákup zdravotnického vybavení pro kolínskou nemocnici, na vybavení domova důchodců s lůžky následné péče v kladenské nemocnici a na dodávku zdravotnické technologie pro jeden z pavilonů mladoboleslavské nemocnice. Údajně přijal až devět milionů korun.

Spolu s Rathem zadržela policie v květnu dalších sedm lidí, kteří se podle odposlechů podíleli na machinacích se zakázkami ve středočeských nemocnicích. V červenci pak detektivové začali stíhat devátého člověka.

hejhej ( 8. srpna 2012 19:31 )

Nevinného???

joudajoudovy ( 7. srpna 2012 10:16 )

samozrejme i Kalousek...

joudajoudovy ( 7. srpna 2012 10:15 )

souhlasim, po Vlasticce radarce se slehla zeme. Kde pak ji Kalousek ukryva ?? A jeste pridavam: a co Bem, Janousek, Bakala, Topolanek, Dalik, Klaus a podobni giga nakupci za 5prstu ???

osinek ( 5. srpna 2012 13:28 )

Velká podraz policie na Ratha! Soudně-znalecký posudek o projektu opravy Buštěhradského zámku potvrzuje, že oprava zámku není PŘEDRAŽENA! Policie tvrdila opak a zabásla Ratha! Jak je všeobecně známo, Rath šel za mříže neboť dostal 7-milionový úplatek JAKO "PODĚKOVÁNÍ", že akceptoval silně předraženou opravu Buštěhradského zámku! A nyní soudně-znalecký posudek stanovisko policie o předražené opravě Buštěhradského zámku jednoznačně vyvrací!! Jak je možné, že není za mřížemi Parkanová (kryta Kalousem a Topolánkem), která dle znaleckých posudků poškodila státní kasu o 650 milionů korun při nákupu silně předražených a technicky nevhodných letadel CASA pro českou armádu? Proč policie v kauze letadel nákupu silně předražených letadel CASA nevyšetřuje rovněž Kalouska a Topolánka, když investigativní novináři naznačují, že bez těch dvou darebáků by vláda tento zlodějský obchod neschválila? Vždyť i vrabčáci na střeše si cvrlikají, že Kalousek a Topolánek dostali část z rozkradených stamilionů za prosazení toho zlodějského obchodu CASA!! Je zajímavé (a šokující), že i po několikaměsíčním vězení nechce policie pustit Ratha z vězení na kauci, jelikož by prý narušoval vyšetřování a zastrašoval svědky! A co Parkanová a Kalousek, kteří zastrašují policii a ovlivňují vyšetřování doslova a do písmene v PŘÍMÉM PŘENOSU? Copak si policie a státní zastupitelství dělají z veřejnosti legraci a považuji nás za vypatlané mozky, které zbaští jakiukoliv zhovadilost! Policie a státní zastupitelství měří dvojím metrem! To je nepřípustné! Článek o znaleckém posudku vyvracejícím tvrzení o předražené opravě Buštěhradského zámku lze si přečíst na serveru české noviny (jde o server ČTK!)

majojo ( 5. srpna 2012 11:47 )

Ten je ale musel sráth, když se takhle snažej. Hlavně že to udělali Koženýmu, Krejčířovi Grossovi a spol. Inu - kuhrva kuhrvě řiť neurve, že....

Zobrazit celou diskusi