Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kauza Rath má obviněného číslo 9: Stavař podplácel při rekonstrukci školy

Autor: ČTK, simao - 
24. července 2012
09:39

Již deváté obvinění padlo v korupční kauze kolem zadrženého Davida Ratha. Tentokrát kvůli rekonstrukci gymnázia v Rathově Hostivici. Policii se na mušku dostal stavební manažer Václav Kovanda.

Devátým obviněným v korupční aféře kolem poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD) je manažer stavební společnosti Pohl Václav Kovanda.

Je stíhán od minulého týdne za trestný čin podplácení a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky na opravu gymnázia. Uvedl to server Lidovky.cz s tím, že rekonstrukce měla stát 26 milionů korun. Kolik peněz z téhle částky odplulo stranou však není jisté.

"Pan Kovanda měl na starosti realizační část rekonstrukce - stavbu řídil přes vedoucího výroby a přes stavbyvedoucího," sdělil k případu předseda představenstva stavební firmy Petr Pohl.

Stavař Kovanda je stíhán na svobodě, do vazební věznice jako rath a jeho kumpáni (zatím) neputoval. Kovandovo jméno údajně zaznělo během vývědi jedné z Rathových kumpánek, podnikatelky Ivany Salačové, šéfky stavební firmy Fisa.

bobina ( 24. července 2012 17:29 )

No,tak akorát vybírají hnízdečka kolem Rátha a malé sokolíky! Ti velcí dravci si klidně létají dál!Vypadá to,že jsou bráni jako chráněný druh,který nesmí vymřít! Rátha uklovali jeho věrní bratři jako nadbytečného v hnízdě!

hrouzek ( 24. července 2012 12:06 )

Proboha lidé! Zlikvidujte už konečně tu vládní bandu lupičů.Vždyť nám před očima a s výsměchem rozkradou všechno.Každý zbohatlík okamžítě před soud a ať prokáže jak přišel k majetku.Lidé chcípají pod mosty a ta banda zlodějů krade víc a víc.Už se tedy ukazuje proč se všechno předhodilo obyčejným lidem,aby zaplatili vládní rozkrádačky.Vždyť ti darebáci už roupama a nabubřelostí nevědí jak mají pyšně stoupnout.To přece není možné.To je jak zlý sen.Opravdu,buď defenestraci,nebo znovu revoluci.A raději nový rok 1948 a důkladně a důsledně.Co jiného zbývá.Vždyť i to rozdělení státu v r.1992 bylo jen cílená chytrost páru dobrodruhů.Bylo to jen "rozděl a panuj".Jak to,že jsou protagonisté pořád na živu?Všude jen číhají jak hladové hyeny,aby urvaly co se ještě urvat dá.A Kalousek a jeho nohsledi?Vypráskat to býkovcem až by byli podělaní až za ušima.Taková nenasytná verbež.Kde jen se to v českém národě vzalo?Nebo už je to všechno tak pokřížené z kdejakou jinou národností?Kdo to dnes pozná kdo je kdo.Páří se to s kde kým z celého světa a pak ty pokřížené a nemocné nápady prosazují ve vládě.

labe ( 24. července 2012 11:56 )

Návod jak vše změnit!!! http://www.youtube.com/embed/xXekFsv-NuY

cid2000 ( 24. července 2012 10:13 )

Určitě je dobré potrestat korupčníky politiky, ale tohle jsou stále malé rybky z českého rybníka !!!Především jse o korupce při výstavbě dálnic a železničních korydorů ve, kterých se za posledních 22 let utratilo na stovky a stovky miliard korun!!většina těchto staveb je předražených a hlavně nekvalitních!!Nikdo nemá žádnou zodpovědnost atd!!!!Dále, většina těchto akcí je doprovázena netransparentníma výběrovýma řízeníma šitá na míru jen několika firmám.Některé tyto firmy nemají ani zaměstnance stavaře a stavební techniku a jen dále tuto vyhranou strategickou zakázku postupují stavebním společnosatem a ty dále menším a menším firmám a živnostníkům, které pak okrádají a vydírají atd.Stát umožňuje toto korupční prostředí budovat celá desetiletí !!!!Stát podporoval předražené a nekvalitní stavby bez potrestání!!!To samé platí pro magistrát města Prahy a jeho hospodaření za Bém.a a Jan.ouška a Ritt.iga!!!Tihle pánové jsou opravdu finannčně nebezpeční pro náš stát!!!Další velký korupčnbí problém nastal při nákupu nebo odprodeji vojenského materiálu,zbraní,letadel MIG-29 a CASA(podnikatel Háva),voj.budov, vodáren, čističek odpadních vod atd.Tady se jedná opět o stovky miliard korun.Zde jsou úplatky v miliardách za ty roky, které nikdo nešetří pořádně!!Takže Rath je předhozen veřejnosti jen s ubohejma pár desítkama miliónů korun.Což je v celkovém korupčním českém systému strašně malá směšná položka!!!Budou nás touto kauzou krmit ještě alespoň rok každý den.Velké štiky, které kryje Kalo.usek, Vo.ndra a další nám unikají a smějí se v Toskánsku na jachtě jako Hřeb.íček.Topoš, a spol.Je to smutné, ale Nečas jako velice slabí předseda zkorumpované vlády pravici jen oslabuje a oslabuje.Nikdo mu již nevěří to co směšně hlásá a burácí do mikrofónů.Vypadá to strašně upoceně a směšně a neuvěřitelně.Do dalších voleb totálně zazdí,oslabí pravici, že si pár let ani neškrtne u moci!!!Zde je vidět dvojí metr této vlády v boji s korupcí!!!Je to již labutí píseň ODS a TOP09 s VV.Umírající

Zobrazit celou diskusi