Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rathovi končí příspěvek na šaty a jízdné, v base je to zbytečné

Autor: ČTK, Kjos - 
16. července 2012
10:34

Kam by jezdil a sako také neunosí! Exhejtmana Davida Ratha stíhá jedna rána za druhou. Nově přijde o poslanecké náhrady, na které byl zvyklý. MF Dnes spočítala, že to zchudne o 29 tisíc měsíčně.

Na účet poslance Davida Ratha bude docházet o 29.000 korun méně než obvykle. Kancléř Poslanecké sněmovny Petr Kynštetr rozhodl, že zákonodárce, který sedí ve vazbě, nepotřebuje pobírat k platu všechny finanční náhrady.

Rath i po svém zatčení pobíral k platu 56 000 Kč hrubého měsíčně i veškeré náhrady na dopravu, reprezentaci, stravné a ošatné. Tyto náhrady jsou podle zákona vypláceny paušálně, ať až poslanec daný měsíc cestuje, reprezentuje a kupuje obleky či nikoli. Doposud se zdálo, že peníze nelze Rathovi sebrat.

"Litera zákona je skutečně taková, logiku to však v nastalé situaci žádnou nedává. Občanům, kteří platí poctivě daně, se dá takový nesmyslný postup těžko vysvětlit. Proto jsem přivítala, kdy mě pan kancléř informoval, že po poradě s právníky vyplácení náhrad poslanci Rathovi zastaví," uvedla šéfka sněmovny Miroslava Němcová.

Němcová postup schvaluje i přesto, že sněmovně hrozí soud, u kterého by se se Rath mohl nevyplacených náhrad domáhat. "Existuje naděje, že soud rozhodne podle logiky, a nikoli striktně podle litery zákona. Pak by to byl cenný precedens pro další podobné případy. Pokud ne, žádné velké ztráty sněmovně nehrozí. Náhrady by se vyplatily zpětně a k tomu možná nějaká menší pokuta," domnívá se Němcová.

versutus ( 19. července 2012 00:09 )

To, že jsi debilka, si o tobě myslí podle zdejších reakcí inteligentní lidé i primitivové. Tvůj problém je v tom, že to nedokážeš rozlišit. Tvoje právní analýzy jsou tak na úrovní školou povinného dítěte prvního stupně ZŠ. Nemáš ani ponětí o tom, co policie na podnět státního zástupce se souhlasem soudu smí nebo dokonce musí provádět. Klidně si tady dál plakej a vztekej se nad "nespravedlivě" vedeném postupu policie proti Rathovi. Je ti to houby platné. Jen se dál ztrapňuj, je to tvoje věc. Je mi tě opravdu líto. Dále reagovat na tvoje stále dokola se opakující blijance prošpikované infantilními smajlíky, které neustále cpeš tam, kde ti chybí argumenty a myslíš si při tom, jak jsi neuvěřitelně vtipná a "duchaplná" a jak jsi jimi svého oponenta "uzemnila", je ztrátou času.

ochman ( 18. července 2012 18:31 )

Když si o mě debil myslí že jsem debilka,tak mi to naprosto nevadí ! Horší by bylo,kdyby si to o mě myslel někdo inteligentní ! Když ani nevíš v čem je vazba neoprávněná,tak radši nepoučuj !!! A sledován byl za hranicí omezování osobní svobody ! A to doma ! Navíc jim tam v noci pořádali domovní prohlídky,což je rovněž nezákonné !!

hrouzek ( 18. července 2012 15:40 )

Toto všechno mně připadá,od těch vládních gaunerů záměrně udržované.Klidně bych to každému z nich řekl do očí,že si to udržují záměrně proto,aby se i oni měl dobře až jich zavřou.A aby jehjich rodina mezi tím netrpěla hladem.Takovéto svinstvo se může dít jen v zubožené a zruinované České republice.Ta celá vládní galerka už měla být dávno za mřížemi.Na přeposílaných meilech z ruzných zdrolů je rozepsán a rozkryt celý jejich rozkrádací systém.Čsem z toho kouká pro celou současnou rozkradačskou vládu jen drnčení popravčí káry po ulici a zvuk gulotiny v provozu.A už by měli začít a janoušek nejanoušek.A už konečně tu nenažranou pakáž zlikvidovat.V takovém státě i slušní lidé,mezi které jsem se kdysi počítal,už přestávají být slušní.Jak jinak když, slušní lidé byli zatlačeni do pozic othanců a hladovějících rebelantů.Kalouskové a různí další jeho kolegové zlo-ději,se chechtají se svých podvodem získaných nebetyčných výšin.Jako stádo brouků.Sem tam si trochu pomačkají krovky,ale to je také vše co mohou pro radost chrobákům což jsme my,udělat.

versutus ( 18. července 2012 14:46 )

Přesně tuto reakci jsem čekal. Teď jsi jenom potvrdila, jaká jsi průhledná a jednoduchá debilka. Jen tak dál!

ochman ( 18. července 2012 14:16 )

Hahahahaha!!!!

Zobrazit celou diskusi