Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Supermodelka Němcová otevřeně o svém věku: Je to jediná spravedlnost pro všechny

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
5. července 2023
15:22
Autor: Pavlína Horáková - 
5. července 2023
14:30

Na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech je móda neodmyslitelnou součástí atmosféry. Zářící šaty, elegantní návrhářské kousky a výstřelky přitahují pozornost diváků i novinářů. Přestože se na červeném koberci objevují nádherné a mnohdy extravagantní outfity, módní set se nevyhne ani přešlapům, co byly těmi nejpozoruhodnějšími? Jak se oblékají české hvězdy ve srovnání s těmi zahraničními? Jaká je budoucnost módního světa? Nejen o tom ve středečním Epicentru hovořila modelka, herečka a producentka Pavlína Němcová (51) a návrhář Lukáš Macháček.

Jedna z nejúspěšnějších českých supermodelek Pavlína Němcová na zahajovacím večeru vynesla nádherné smaragdově zelené šaty právě z dílny návrháře a také jejího kamaráda Lukáše Macháčka. Oba se shodli se v rozhovoru pro Blesk shodli, že letošní filmový festival ve Varech je, co se módy týče, opravdu našlapaný. Modelka a také herečka popsala uvolněnější atmosféru největšího českého filmového svátku narozdíl od jiných mezinárodních událostí: „Sám o sobě ten karlovarský festival má úplně jinou atmosféru a jiný ráz než třeba filmový festival v Cannes, a to se týká tak úplně všeho i toho oblékání, je to zrátka v jiném uvolněnějším duchu." Pavlína také zmínila svou zkušenost se společenskými akcemi a rozdílnými očekáváními v zahraničí: „Já musím říct, že už se to tady u nás opravdu hodně zlepšilo, protože já jsem žila dlouhá léta v zahraničí, kde už i společensky bylo dáno, že určitá konkrétní společenská událost má dopředu určený dress code, absolutně všichni lidé vždy dodrželi. Nestalo se tam nikdy, že by byl určen třeba Black Tie jako dresscode, tedy velká večerní a nikdy se nestalo, že by tam přišel muž v něčem jiném, ne-li třeba ve svetru a dáma ne v dlouhých šatech, to se v zahraničí opravdu neděje, kdežto tady u nás jsem se s tím setkala, ale i to musím říct, že se za poslední léta velice zlepšilo.“

„Ne všechno je na mně vkusné“

Pavlína Němcová velmi otevřeně hovořila také o svém věku a jeho vlivu na kariéru: „Věk je jediná spravedlnost pro nás všechny, všem nám to utíká... Co se týče modelingu, tak to už není moje nejaktivnější období, ale mám možnost si vybírat. A ten věk mi také přidal to, že mě naučil říkat ne na mnoho věcí. Byla jsem naučená v těch úplně nejaktivnějších letech, že modelka musí vynést cokoliv a prezentovat to prostě nejlépe, jak dovede, i když se jí to osobně nelíbí.“  Němcová přiznala, že ne všechny modely jsou pro ni v současné době vhodné a vkusné. „Určité věci se pro ženu v mém věku nehodí a co se modelingu týká, tak to už není moje nejaktivnější období, byť teď se to opět nějak zase zvláštně nastartovalo, ale to si myslím, že je i díky tomu společenskému trendu, že už klienti nepoužívají na propagaci svých produktů pro zralé ženy, jako krémy proti vráskám dvacetileté modelky, protože to prostě nekoresponduje s tím produktem, ale naopak ženu ve zralém věku, takže to nahrává mé generaci modelek,“ popsala příjemný trend módního světa.

I zkušený návrhář Lukáš Macháček její slova potvrdil: „Je potřeba, aby návrhář i ten klient měl soudnost, já si taky nenechám klientem tlačit do něčeho vlastně, s čím jako nesouhlasím, takže je tam důležitá symbióza a já radši ten kšeft odmítnu, když by to bylo něco, co nechci prezentovat sám sebe se svým jménem.“

Vodní šaty a umělá inteligence

Oba společně na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech představili nové vodní šaty, které vznikly podle dnes už ikonické reklamy, kde sálem obdivujících mužů procházela prakticky nahá modelka Hana Soukupová. Nyní při oslavách 150 let výročí Mattoni se tyto šaty dočkaly zhmotnění společně s dalšími čtyřmi model.  „Všechny modely této speciální kolekce ctí zásady udržitelnosti. Při svých návrzích jsem vycházel z představy, jak by asi mohly vypadat šaty za sto padesát let. V této souvislosti jsem se zeptal i AI (umělé inteligence – pozn. red.), jakým směrem se bude móda v budoucnosti ubírat a její návrhy zkombinoval se svou představou,“ prozradil návrhář.

Video  Mluvčí MFF KV Donátová o slzách pro Bartošku a nejtěžším momentu. A co natáčení s Deppem?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 7. července 2023 01:42 )

Využívá svého "Salónu"? Hm, není to vidět, odkud křečovitý úsměv a kruhace pod očima je módní a šik...
51letá vychrtlá vyzuna, ještě to o jejím 32 let starém synkovi a manželovi, se kterým tráví Vánoce v Česku 🤣🙈

Melberi ( 5. července 2023 22:05 )

To má pravdu, děvče bystré

verka1 ( 5. července 2023 15:24 )

Vary, móda, Františka 👍 Škoda že už Františka není mezi námi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa