Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nerudová radí s chaosem v DPH vládě: Spojte noviny a časopisy do jednoho balíku

Video se připravuje ...
Autor: Pavlína Horáková, dp - 
25. května 2023
05:00

Vládní úsporný balíček by se měl změnit. Myslí si to ekonomka Danuše Nerudová (44), která byla včera hostem pořadu Blesk Epicentrum. Ona sama by upravila i důchodovou reformu.

Za nelogický krok považuje bývalá prezidentská kandidátka rozdělení tiskovin do dvou daňových sazeb. Noviny mají být podle ozdravného balíčku od ledna příštího roku v sazbě 21 % a časopisy ve 12%. „Je to nelogické a považuji za jednodušší, aby se to spojilo a platila na to stejná daňová sazba,“ řekla Blesku Nerudová a radí vládě, aby to sjednotila. Ekonomka také považuje za správné uvalit daň na tiché víno, na které má nadále platit výjimka.

A co by změnila v důchodové reformě? „Mrzí mě, že máme nejdelší dobu na důchod, a to 35 let. Byla bych radši, kdyby to bylo 25 let,“ vysvětlila Nerudová s tím, že to říkala i ministru práce Marianu Jurečkovi (42, KDU-ČSL) v rámci poradní důchodové skupiny.

krapotkin ( 25. května 2023 10:06 )

Chytrou ale může jenom dělat.

krapotkin ( 25. května 2023 10:04 )

Správně. Zvyšováním daní za vyšší porodnost - a nebudeme sem muset zvát cizince pro placení dalších dávek.

krapotkin ( 25. května 2023 10:01 )

Soudružko Nerudová, neraďte vládě, jak má okrádat lidi. Co se týká zlodějen je zatím nepřekonatelná i bez vašich hloupých rad. Vaše příjmy za prodané tituly by se měly znárodnit.

jarda304 ( 25. května 2023 08:54 )

kandidátku Aspen 8nstizutu zase připravují do voleb, tak musí být stále na očích

Jokl ( 25. května 2023 08:52 )

Daně ještě nejsou dořešené.Je třeba zavést daň na vydýchaný vzduch.Nejdříve je třeba provést výpočet objemu plic a od toho se bude odvíjet plísní daň.Kuřáci budou mít za vypouštění nadměrných emisí daň vyšší podle počtu vykouřených cigaret.Toto opatření vynese státu několik stovek miliard do státního rozpočtu.Dále je třeba zavést chodníkovou daň,která se bude počítat podle množství kroků za den.Kdo ujde méně jak 500 kroků bude platit paušální průměr.Toto opatření vynese také několik stovek miliard do státního rozpočtu.Zavedením těchto zdanění,dosáhneme toho,že státní rozpočet budeš v přebytku a bude možné plošně zvýšit důchody minimálně o 20,-kč na důchodce.Tím se zvedne životní úroveň těchto osob a vyhneme se placení sociálních dávek.Jen tak dále soudruzi,jdete správnou cestou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa