Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obří množírna, nezvládnuté chovy i kočičí maskot Blesk Tlapek: Pomohli jsme stovkám zvířat

  • Autor: Jana Ulrichová,Kateřina Lang - 
    30. 5. 2023
    05:00

    Za uplynulý rok se Blesk Tlapky setkaly s mnoha pohnutými osudy zvířat, odhalily množírny a poukázaly na některé nezvládnuté chovy, zdokumentovaly ale i mnohé dojemné příběhy se šťastnými konci. Tady jsou nejsilnější z nich! Už podruhé přitom zvou Blesk Tlapky všechny milovníky zvířat na psí festival. A i letos je připraven program plný zábavy, her a ukázek psích dovedností. Vstup je ZDARMA. Kdy? Již v sobotu 3. června v Praze na Vypichu.

  • 1.Psy milovali, chov ale nezvládli

    Chov psů se vymkl z rukou rodině Škrabanových z Vlasatic na Brněnsku. V malém domku v naprosto nevhodných podmínkách jich měly desítky. Zoufalí z toho byli sousedé i sami jejich majitelé, kteří přiznali, že na smečku už nestačí. Darovali je proto zvířecím záchranářů, kteří z jejich domu odvezli 58 psů včetně různě starých štěňat.

    Předání bylo dramatické, majitelé se na poslední chvíli rozhodli část psů si ponechat, a tak se je snažili zapřít a schovat v hromadách odpadu. Dnes už mají všichni psi z Vlasatic nové domovy.

    Video  Štěňata za gaučem a pes schovaný v hromadě pneumatik. Záchranáři z rodinného domu vynesli 58 zvířat.  - Kateřina Bokrová Lang
    Video se připravuje ...

  • 2.Desítky koček v maringotce

    Čtrnáct let žila Jana Kaprálová s desítkami koček v maringotce u lesíku na okraji Chýnova na Táborsku. Loni, po smrti manžela, se jí chov vymkl z rukou. Kočky byly vyhublé, zjevně nemocné, majitelka si ale nepřipouštěla, že je něco špatně. Do případu se proto vložily úřady, zvířata jí odebraly a daly je do náhradní péče. Neobešlo se to bez emocí a vypjatých scén. Dnes už jsou kočky vyléčené a hledají nové domovy. Nový domov má i jejich bývalá majitelka.

    Video  Dramatický odběr koček v Chýnově: Zvířata jedou na veterinu, majitelka skončila v rukou lékařů.  - Kateřina Bokrová Lang
    Video se připravuje ...

  • 3.V množírně našli 130 psů

    V množírně v Útěchovicích na Pelhřimovsku, na kterou poukázaly Blesk Tlapky, objevili veterinární inspektoři na 130 psů, Dagmar Jelínková, která ji provozuje, porušila zákon na ochranu zvířat proti týrání i veterinární zákon. Nemá navíc ani živnostenské oprávnění. Reportérky množírnu objevily v době, kdy venku panovaly silné mrazy.

    Řada psů včetně štěňat přitom byla ve venkovních kotcích mezi vlastními výkaly. Další zvířata byla uvnitř domu, dvě štěňata byla nacpaná do klece pro hlodavce. Případ prověřují policisté.

    Video  Množírnu, na kterou upozornily Blesk Tlapky, prověřuje policie. Podaří se majitelku psů potrestat?  - Kateřina Bokrová Lang
    Video se připravuje ...

  • 4.Záchrana Paní Ouškové

    Vyhublá, s obrovským krvavým nádorem na uchu, živořila na ulici v Ústí nad Orlicí bíločerná kočička. Místní se jí snažili pomoci, nebylo ale možné ji odchytit. Podařilo se to až poté, co se do případu vložily Blesk Tlapky. Dnes už je Paní Oušková, jak ji zvířecí záchranáři pojmenovali, po úspěšné amputaci ucha a užívá si dosud nepoznané lásky a péče v záchranném spolku Dočasky De De.

    Video  Hýčkaná, spokojená, zdravá, taková je teď Paní Oušková, kočka, která s obřím nádorem na uchu pomalu umírala na ulici.  - Kateřina Bokrová Lang
    Video se připravuje ...

  • 5.Festival Blesk tlapek již tuto sobotu!

    Festival Blesk Tlapek se koná 3. června v Praze na louce na Vypichu, kam útulky a záchranné spolky přivezou své svěřence hledající nový domov. Chybět nebude tombola, jejíž výtěžek věnují Blesk Tlapky spolku Dočasky De De.

    Zatímco loni mohli dát návštěvníci festivalu pac proti množírnám, letos budou moci podpisem podpořit petici STOP ÚVAZŮM europoslance Jiřího Pospíšila, který chce prosadit a uzákonit zákaz držení psů na řetězech a provazech u boudy. Celým dnem provedou Bořek Slezáček a odborník na bull sporty Daniel Žďárský.

    Návštěvníci festivalu se mohou těšit na osobnosti z řad kynologů a také na jejich hvězdné psí parťáky, z nichž někteří zazářili i na stříbrném plátně. Ukázky sportovní kynologie předvede Miroslav Skružný s německým ovčákem Chrosem z Podbrdského kraje. Jak se tančí se psem, ukáže Hana Maršálová s border kolií Scottem, a co obnáší lovecká kynologie, vysvětlí spolu se svou smečkou honičů Rudolf Slaba. Představí se i záchranářští a armádní psi. Připravena je také řada soutěží, do nichž se budou moci návštěvníci a jejich čtyřnozí parťáci zapojit.

    Video  Marta Kubišová zve na Blesk Tlapky. Psí festival  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

Ramita ( 30. května 2023 14:56 )

Držím palce, jen tak dál, potřebujeme takové lidi, kteří pomáhají, chrání a starají se o zvířata, která jsou cítícími bytostmi přesně jako my lidi.
Děkuji Vám, jste hrdinové a děkuji Vám, že chráníte ty slabé co to sami nedokážou.

Zobrazit celou diskusi