Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena chová v paneláku ve Strašnicích 17 psů: Potrhali Aničku (7)!

Autor: idh - 
10. února 2023
05:00

Sedmnáct psů chová v panelákovém bytě v Praze 10, sousedi jsou z neustálého štěkotu a zápachu zoufalí. Nyní zvířata majitelka začala vozit venčit za město. Tam napadla Aničku (7) a Tomáška (5).

Lidem z okolí ulice V úžlabině, kde má Helena Hladíková v 70metrovém bytě nejen 17 hafanů, ale i 13 koček a zhruba 10 exotických ptáků, se nyní částečně ulevilo. Pejskařka začala vyjíždět venčit smečku mimo město.

U Jevan, kam také vyráží, došlo k děsivé události. Prarodiče tam vzali Aničku (7) s Tomáškem (5) na výlet k Lenhartově studánce. „Najednou se objevil velký černý pes, štěkal, skákal na vnučku a kousl ji do ruky,“ popsala Blesku babička Milena Kurelová (66).

Druhý útok

Manželé se hned vydali s dětmi k autu. Při tom potkali majitelku a dědeček Josef Kurel (72) jí řekl, že by měla mít psa na vodítku, že pokousal dítě. Ona ale prý jen odvětila: „V lese nemusím.“ Při tom otevřela dveře dodávky a vypustila další zvířata. „Asi 15 jich bylo. Jakmile je děti uviděly, vylekaně před nimi utíkaly zpět do lesa,“ pokračovala paní Milena. „Vnukovi se podařilo vrátit, ale vnučku psi povalili, skákali na ni, trhali a škrábali,“ jen nerada vzpomínala na chvíle, ze kterých byli všichni v šoku. Dívenka navíc se zraněním, se kterým musela na chirurgii. Případ pak převzala policie.

Majitelka psů: Mohla si za to sama

Helena Hladíková jen psy svolala a bez zájmu odjela. Zda je jí líto zraněné dívky, se Blesk zeptal několikrát. „Mohla si za to sama, neměla ječet a utíkat,“ odpověděla. Na adresu dědečka, který se snažil dalšímu napadání vnučky bránit s větví v ruce, jen dodala: „Dědek by se asi měl taky naučit nehecovat cizí psy.“

Co dělají úřady? Nic!

Pejskařka žije v bytě v soukromém vlastnictví. Spolumajitelé domu s ní bojují marně. Státní veterinární správa vyhodnotila chov tolika zvířat v bytě jako nevyhovující a dala podnět Praze 10 k zahájení správního řízení. Lidé z domu tvrdí, že úředníci nic nedělají. „K případu se nebudeme vyjadřovat,“ řekl Blesku mluvčí radnice Marcel Pencák. Do případu se proto vložil poslanec Jiří Pospíšil (47, TOP 09), dlouhodobě spolupracující s projektem Blesk tlapky. „Nejhorší je, že to není jediný případ napadení touto smečkou. Kdo máte obdobný zážitek s chovatelkou, ozvěte se,“ vyzval.

Video  Zvířecí Ombudsman bude hájit práva zvířat. Pomoc nabízí veřejnosti a zvířecím záchranářům.  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

naidka ( 15. února 2023 07:59 )

Vaše učitelka měla pravdu, že ke spisovné češtině mají blíž na Moravě. U nás se mluví směsicí hanáčtiny a brněnského hantecu. Jinak, náš pes, to je škoda mluvit i psát. Má 14 měsíců, je v psí pubertě , takže je těžké ho nějak usměrnit. Všechny pachy venku mají zřejmě jinou příchuť než mívaly, takže z klidné procházky se stane nervák, když valí přímo za nosem a nesmíš ho pustit z očí ani z vodítka. To už i vaše kočka divoká je na tom líp. Pa. 💝

naidka ( 14. února 2023 17:25 )

Omlouvám se za překlepy, orli mě vykolejili.

naidka ( 14. února 2023 17:18 )

Vietkong 🤹‍♂️ tady nemáme, u vás ne severu je to asi jinak, jestli jsi z té oblasti. Tam asi máte kingkongy.🦍 Momentálně sleduji orly bělohlavé 🦅 swfl eagle cam na YT, jak se bavíš o ve volném čase ty?

naidka ( 14. února 2023 07:34 )

Mám. Kolik těch nicků ještě vytáhneš? Psal jsi, že máš nějaké problémy při přihlašování.

freecoolin_zika ( 13. února 2023 19:21 )

me too. ale - máš ještě ten pes?

Zobrazit celou diskusi