Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Borek skončil na stará kolena zubožený a zanedbaný na ulici. Dostane ještě šanci?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
6. května 2022
10:10

Borek (asi 10) je kříženec středního pudlíka, kterého někdo vyhodil. Byl nalezen v Ploskovicích ve velmi špatném stavu, zanedbaný, zadredovaný, s přerostlými drápky. Skončil v Psím domově v Řepnici na Litoměřicku, kde ho dali dohromady a teď mu hledají nový domov.

O Borka se zjevně dlouho nikdo nestaral, měl velmi zacuchanou, dredovatou srst po celém těle, která mu znemožňovala pohyb. „Nebylo ani poznat, kde má hlavičku a kde zadek. Byl určitě někde uvázaný, protože byl celkově zanedbaný, zablešený, začervený a měl přerostlé drápky,“ popsala provozovatelka útulku Miluše Maskulanisová. Boreček měl i velmi špatné zuby, čtyři mu musela veterinářka vytrhnout.

V takto zanedbaném stavu se Borek dostal do útulku V takto zanedbaném stavu se Borek dostal do útulku | Psí domov Řepnice

Na gauč k televizi

Po dvou měsících v útulku je ale z Borka úplně jiný pes. Stačilo ho vykoupat, ostříhat a rázem je z něj fešák, který ještě může někomu dělat příjemného společníka. Je velmi milý, hodný a přátelský. „Hodil by se ke starším lidem, nepotřebuje běhat vedle kola, nepotřebuje někde celý den lítat. Určitě by byl spokojený na gauči u televize, stačí ho ráno, v poledne a večer vyvenčit,“ řekla Maskulanisová.

Teď už je z Borečka velký fešák Teď už je z Borečka velký fešák | Jana Ulrichová

Trochu nahluchlý

Veterinární prohlídka ukázala, že na svůj věk je Borek velice vitální. Trápí ho jen běžné stařecké neduhy. „Je malinko přihluchlý, zřejmě slyší jen na jedno ucho, takže ho ovládáme spíše posunky. Mávám, mávám, on mě zbystří a přijde,“ řekla majitelka útulku s úsměvem.

Jen na vodítku

Borek je nenáročný pes, který uvítá i další domácí zvířata. Má rád fenky, snese ale i jiné psy. Jediné, co musí případný zájemce o něj respektovat, je povinnost venčit jej na vodítku. Je to dáno tím, že Borek špatně slyší. Kdyby byl na volno, mohl by se snadno zatoulat.

V útulku Borek vyhlíží nový domov V útulku Borek vyhlíží nový domov | Jana Ulrichová

Chybí jen domov

Teprve v útulku poznal Borek lásku a pohlazení. „Už se umí radovat, už se projevuje jako šťastný pes. Zřejmě už na všechny trable zapomněl,“ řekla majitelka útulku s tím, že k dokonalému štěstí chybí Borkovi už jen trvalý domov na dožití. Zájemci, kteří by mu ho chtěli poskytnout, mohou kontaktovat Psí domov v Řepnici buď telefonicky na čísle 602 893 442 nebo písemně na e-mail marek.maskulanis@seznam.cz.

Díky péči pracovníků útulku je z Borka úplně jiný pes Díky péči pracovníků útulku je z Borka úplně jiný pes | Jana Ulrichová

Přijďte na festival Blesk tlapky 

Pokud chcete Blesk tlapky poznat osobně, přijdte na jejich festival, který se uskuteční 4. června v Praze na louce na Vypichu. Bude připravena spousta zábavy, her a soutěží, které zaručeně pobaví psy i jejich páníčky.  Prezentovat se budou útulky a záchranné spolky, jejichž zástupci přivedou i pejsky k adopci, na místě bude probíhat podpisová akce proti množírnám, a chybět nebude ani tombola,jejíž výtěžek bude věnován tachovskému útulku U Šmudliny na stavbu budovy s novým zázemím pro psy. Celým dnem provedou Bořek Slezáček a odborník na bull sporty Daniel Žďárský.

Přijďte za námi na Vypich Přijďte za námi na Vypich | Blesk tlapky

Na co se můžete těšit?

Pod dohledem odborníků si bude možné vyzkoušet řadu psích sportů a aktivit, např. puller sport, dog frisbee, skoky do dálky a tahání břemen, wall climbing, čili šplhání po stěně, dog dancing a k vidění budou i ukázky sportovní nebo moderní lovecké kynologie. Kromě toho vás čekají i

 ● přednášky a komentované ukázky – jak psa správně zabavit, jak mu poskytnout první pomoc ● psí psycholog Pavel Bradáč poradí, jak psu správně porozumět a předejít problémovému chování, zájemcům navíc zdarma poskytne konzultace ● hlavní hrdina filmu Gump, pes, který naučil lidi žít. ● speciální hosté - Marta Kubišová, Monika Absolonová, Patricie Pagáčová a Martin Zounar se svými čtyřnohými parťáky

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi