Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Buldoček Andrew zmizel beze stopy. Skončil v množině, bojí se majitelé a nabízí tučnou odměnu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
12. srpna 2021
05:00

Zoufalá je rodina Petry Žáčkové z Chomoutova na Olomoucku, které se ztratil jejich čtyřnohý parťák. Francouzský buldoček Andrew (1,5) jim utekl ze zahrady pootevřenou bránou. Majitelé se bojí, aby neskončil v některé z množíren.

Andrew slyšící na jméno Endy se ztratil v pondělí 26. července. „Na chvíli jsme odjeli a bohužel jsme ho nechali na zahradě. Otevřela se brána a on proklouzl a odběhl,“ popsala Petra Žáčková. Dodala, že mají kamery, ze záznamů ale nebylo poznat, kam, kterým směrem, šel. Není ani jasné, zda odešel sám, nebo s někým, ke komu se připojil nebo kdo ho odvedl.

Andrew je členem rodiny, majitelé za jeho vrácení nabízejí vysokou odměnu Andrew je členem rodiny, majitelé za jeho vrácení nabízejí vysokou odměnu | archiv rodiny

Registrovaný čip

Andrew má průkaz původu, pochází z chovatelské stanice na Plzeňsku. Je čipovaný a čip má registrovaná. Pokud by s ním nálezce šel na veterinu, zjistilo by se, že patří rodině paní Žáčkové. Rodina se o Andrewa strachuje, už proto, že je nemocný, musí brát pravidelně léky. „Nevíme, kde je. Od chvíle, kdy se ztratil, o něm nemáme žádné zprávy. Myslíme si proto, že si ho někdo nechal,“ řekla majitelka.

Do chovu ne

Rodina se bojí i toho, že mohl skončit v některé z množíren, protože jde o velmi populární plemeno, na které se množitelé teď specializují. Andrew je velmi pěkný pes, s ohledem na jeho zdravotní problémy ale není vhodný do chovu.

Andrew je krásný pes s průkazem původu. Rodina se bojí, aby neskončil v množírně Andrew je krásný pes s průkazem původu. Rodina se bojí, aby neskončil v množírně | archiv rodiny

Nabízí odměnu

Hledat Andreawa pomáhají i dobrovolníci. Na sociálních sítích sdílí jeho fotografie i známé osobnosti, zatím se jej ale najít nedaří. Rodina za jeho navrácení nabízí vysokou odměnu, a to 80 000 korun. „Je to náš člen rodiny, moc nám chybí. Jeho ztrátou trpí i naše pětiletá dcera Julia, byli jako sourozenci,“ řekla Petra Žáčková.

Kontakt na majitelku: 774 360 796 petraolejakova0@gmail.com

XYZ3 ( 12. srpna 2021 06:33 )

Asi spíš v množírně... množině asi ostatních psů...

Zobrazit celou diskusi