Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nehvizdský voříšek podpoří lidi se zrakovým postižením. Fond Mathilda cvičí i vodící psy

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
17. srpna 2021
18:55

Už počtvrté se 29. srpna v Nehvizdech u Prahy na psím hřišti uskuteční akce pro všechny milovníky psů Nehvizdský voříšek. Její výtěžek je určen nadačnímu fondu Mathilda, jehož posláním je podpora lidí s těžkým zrakovým postižením. Specializuje se i na výcvik a výchovu vodících psů.

Nadační fond Mathilda letos připravil pro účastníky i část programu. Zájemci si budou moci vzít vodícího psa a se šátkem na očích si projít předem připravenou trasu. Vyzkouší si tak, jaké to je důvěřovat čtyřnohému příteli a být na něj odkázán.

Zúčastnit se může každý pes bez rozdílu rasy. Zúčastnit se může každý pes bez rozdílu rasy. | Nehvizdský voříšek

Sympaťák a Šikulka

V rámci celodenního programu nebude chybět ani ukázka dovedností vodících psů, vystoupení Dog Dancingu, a ukázky Frisbee a dalších sportů. V kruhu pak bude probíhat soutěž krásy, bude vyhlášen i pes sympaťák, pes šikulka a připravena bude i stezka odvahy, která bude podle organizátorů plná překvapení.

Známé tváře

Na výherce čekají originální trofeje, ceny a medaile pro každého z účastníků. Návštěvníci se mohou těšit i na známé tváře, herce Michaelu Tomešovou, Elišku Hanušovou a Matyáše Valentu. Připravena je také tombola a občerstvení. Akce začíná v 9 hodin a potrvá až do 17 hodin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi