Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ricky se mazlí, jen když sám chce, jinak vrčí a kouše. Najde svérázný voříšek přesto domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
29. listopadu 2020
05:40

Krásný, ale velmi svérázný je Ricky (10), střapatý voříšek, kterého se jeho majitelka po osmi letech společného soužití zbavila. Ricky má svůj svět, miluje mazlení, pro pohlazení si ale zásadně chodí sám. Vnutit si nic nenechá, to pak vrčí a kouše.

Původní majitelka se Rickyho vzdala, protože na ni začal být agresívní. Její syn, který se ho ujal, zjistil, že je Ricky nevrlý zřejmě kvůli velkým bolestem způsobeným rozsáhlým zánětem v obou uších. Vyléčil ho, ponechat si ale nemohl, protože se Ricky nesnesl s jeho fenou. „Požádal proto spolek Pes nejlepší přítel, zda by se Rickyho ujal,“ uvedla Mirka Milojkovic, která má teď Rickyho v dočasné péči.

Ricky je roztomilý, ale velmi svérázný voříšek Ricky je roztomilý, ale velmi svérázný voříšek | Jana Ulrichová

Trpěl bolestmi

Ricky je velmi osobitý. „Většinou je velmi milý, má ale své chvilky, kdy neváhá nás pokousat,“ popsala s tím, že útočí zejména ve chvílích, kdy se cítí ohrožený nebo při manipulaci, která se mu nelíbí. „Myslím si, že tuto agresi projevuje proto, že dlouhodobě trpěl bolestmi. Při léčbě se s ním pak manipulovalo, což ho také bolelo, takže to má takto spojené. Bojí se bolesti, proto se ohání,“ vysvětlila.

Ricky je roztomilý, ale velmi svérázný voříšek Ricky je roztomilý, ale velmi svérázný voříšek | Jana Ulrichová

Potřebuje klid

Ricky je k adopci. Noví majitelé ale musí počítat s tím, že to není typický rodinný mazlík. Musí mu dopřát prostor a klid. „Není dobré za ním jít do pelíšku a začít ho hladit, je třeba ho nechat, až si pro pohlazení přijde sám. Pak se nechá hladit rád. Rád si i vyskočí na sedačku a pomazlí se, musí ale sám chtít,“ zdůraznila dočaskářka.

Ujde i 10 kilometrů

Ricky je už psí senior, na svůj věk je ale velmi aktivní. Miluje procházky, bez problémů ujde i deset kilometrů. Na vodítku přitom chodí velmi dobře. Žádné zásadní zdravotní problémy nemá, špatně ale vidí, za šera se venku neorientuje. Zpočátku, zřejmě kvůli prodělaným zánětům uší i hůř slyšel, to se ale s léčbou upravilo. Zuby má naprosto v pořádku, je očkovaný a kastrovaný.

Ricky je roztomilý, ale velmi svérázný voříšek Ricky je roztomilý, ale velmi svérázný voříšek | Jana Ulrichová

Hledá vílu

Ricky by se hodil do klidného prostředí, nejlépe jako psí jedináček. Snáší kočky, ostatní zvířata je třeba před ním zabezpečit. Hodil by se do domku se zahradou, ale i do bytu, protože je čistotný. „Vzhledem k jeho povaze se rozhodně nehodí k dětem. Představuji si pro něj nějakou hodnou vílu, prostě ženu, slečnu, která mu dopřeje jeho klid a nebude ho do ničeho tlačit,“ řekla paní Mirka.

Ricky je i mazlivý, o pohlazení si ale musí říct sám Ricky je i mazlivý, o pohlazení si ale musí říct sám | Jana Ulrichová

Zůstane nastálo?

Zájemci, kteří se by se Rickyho chtěli ujmout a poskytnout mu nový domov, mohou paní Mirku kontaktovat telefonicky na čísle 725 542 000. Pokud se pro něj nikdo vhodný nenajde, je připravena ponechat si jej nastálo.

Zobrazit celou diskusi