Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chiko živořil zavřený na půdě, znal jen bití a kopance. „Páníčkovi“ hrozí 2 roky natvrdo

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
25. dubna 2020
07:15

Snad se už nikdy majiteli nevrátí. V to doufají pracovníci útulku v Borovně na Plzeňsku, kteří pečují o křížence Chika (asi 4). Majitel (40) z Karlovarska jej týral, bil ho, kopal a zavíral na půdě bez jídla a vody. Policisté ho teď za to obvinili.

Muž se s Chikem, kterého si vzal z útulku, přestěhoval do bytu v plzeňské Chelčického ulici, kam ho ale bral jen výjimečně. Většinu času trávil Chiko zavřený na půdě. Tyran ho tam kopal botou s okovanou špičkou, mlátil ho pěstí do těla, takže pes několikrát krvácel, ošetřit ho ale nenechal. „Byl tam bez denního světla, krmiva a vody. Přežíval jen díky ostatním obyvatelům domu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Chiko na lidi nezanevřel, je to milý vyrovnaný pes. Chiko na lidi nezanevřel, je to milý vyrovnaný pes. | Jana Ulrichová

Sousedé zasáhli

Nájemníci z domu Chika naštěstí trpět nenechali. Zhruba po měsíci vše ohlásili na policii, která Chika bezcitnému majiteli odebrala a předala do útulku. „Muže kriminalisté obvinili z týrání zvířat. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení,“ dodala policejní mluvčí. Blesk tlapky se pokoušely bezcitného tyrana najít, z domu se ale pravděpodobně hned po odebrání psa rychle odstěhoval.

Na lidi nezanevřel

I když si Chiko prošel peklem, na lidi nezanevřel. Prodělané útrapy jej naštěstí nijak trvale nepoznamenaly. I díky péči pracovníků plzeňského útulku a nyní útulku v Borovně je z něj milý hodný pes, který bude novému majiteli skvělým společníkem. „Je v dobré kondici, je veselý, hravý, rád chodí na procházky, život si tu užívá,“ řekla Andrea Kolmanová z útulku v Borovně, kde bude Chiko až do skončení trestního řízení.

Chiko na lidi nezanevřel, je to milý vyrovnaný pes. Chiko na lidi nezanevřel, je to milý vyrovnaný pes. | Jana Ulrichová

Čeká na domov

V útulku teď doufají, že řízení proběhne co nejrychleji, aby u nich Chiko pobyl co nejkratší dobu. „Všichni věříme, že se k původnímu majiteli už nevrátí a že mu budeme moci najít lepší domov,“ dodala Andrea Kolmanová s tím, že vhodného zájemce, který na Chika čeká, už mají.

HledacPravdy ( 29. dubna 2020 14:06 )

Ten pes vypadá dost v pohodě na to, že znal jenom bití a kopance.. Tady něco nehraje.

DWEI ( 25. dubna 2020 13:37 )

Poslanci odhlasují zpřísnění trestů, ale soudci ještě žádný tvrdý trest neudělili..... Chudák Chiko..... snad nový páníček mu vše vynahradí!!!!

baronessa ( 25. dubna 2020 11:17 )

Doufám, že se soudci nebudou bát dávat tresty nepodmíněné. Už to překračuje všecky meze, co si některá *** dovolí ke zvířatům.

Zobrazit celou diskusi