Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Stařík Dobi žil na udusané hlíně. Život si vybojoval, nový domov ale vyhlíží marně

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
1. dubna 2020
05:40

Jedno velké trápení, to je Dobík (13), roztomilý kříženec, kterého se ujali v Útulku U Šmudliny v Tachově. Dostal se tam ve velmi vážném stavu, veterinář dokonce zvažoval, zda by nebylo lepší uspat ho. Dobík sice o svůj život zabojoval, nového majitele se mu ale stále nedaří najít. Péče o něj navíc útulek finančně vyždímala.

Dobík prožil celý život na udusané hlíně u boudy o třech stěnách. Po smrti majitele, který mu nikdy nedal poznat, co je to láska, se ho rodina zbavila. Hned po příjmu do útulku se ukázalo, že má potíže se srdíčkem. Kvůli absolutnímu nezájmu bývalého majitele přišel navíc téměř o veškerý sluch. Ideální nebyly ani ledvinové testy, proto dostal ledvinovou dietu a doplňky stravy. 

Dobimu se hromadí voda v těle, která musí ven Dobimu se hromadí voda v těle, která musí ven | Útulek U Šmudliny

Přibývaly potíže

Zhruba po dvou měsících se přidaly další zdravotní problémy, v těle se mu začala hromadit voda, kterou bylo potřeba odpouštět. „Poležel si na klinice, jeho stav byl opravdu vážný. Veterinář nás dokonce přemlouval k eutanazii,“ popsala provozovatelka útulku Gabriela Jägerová s tím, že léčba ale nakonec zabrala a Dobi boj o život vyhrál.

Hledá svého anděla

Dobi je v útulku už od ledna, novou rodinu ale vyhlíží marně. Gabriela Jägrová je z toho smutná. „Hledáme anděly, kteří si ho vezmou pod svá křídla a dají mu jen to nejlepší. My více udělat nemůžeme,“ řekla s tím, že Dobi je naprosto bezproblémový, má rád lidi, odrostlým dětem neublíží. „V domácnosti by byl raději jako psí jedináček. Je sice zvyklý na dvorek, ale kdyby se někdo opravdu snažil, zvládl by to i uvnitř domečku, v teplíčku, s lidmi, které má tak rád,“ dodala provozovatelka útulku.

I přesto, čím si Dobi doposud prošel, je to milý vděčný pes, který na lidi nezanevřel I přesto, čím si Dobi doposud prošel, je to milý vděčný pes, který na lidi nezanevřel | Jana Ulrichová

Jak pomoci?

Zájemci o Dobiho mohou kontaktovat Psí útulek U Šmudliny Tachov - Vítkov na čísle 724583768 nebo mohou psát na e-mail Gabrielka333@seznam.cz.

Péče o Dobiho útulek navíc finančně vysála, vyšla totiž na desetitisíce. Pokud by proto chtěl někdo na Dobiho léčbu přispět, může poslat jakoukoli částku na transparentní účet číslo 2701527146/2010.

janamala ( 3. dubna 2020 12:16 )

Ne, to zní jako obyčejné lidské volání o pomoc, aby měl útulek finance pro další zvířátka. A když ke zvířatům nemáte vztah, tak proč to čtete, potažmo komentujete.

Zobrazit celou diskusi