Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nelinku vyděsil rotvajler, pátrání brzdí koronavirus. Nešťastní senioři nabízí odměnu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
18. dubna 2020
06:00

Zoufalí jsou senioři Milada Hradská (75) a její partner František Novotný ze Strakonic, kteří už déle než měsíc hledají svou ztracenou fenku hladkosrstého jezevčíka Nelinku (6). Doufají, že ji někdo našel a nechal u sebe. Za její vrácení nabízí odměnu.

Nelinka se zaběhla 10. března ráno. Pan František s ní jel tehdy na chatu v zahrádkářské kolonii na okraji Strakonic. Když vykládal věci z auta, rozrazila Nelinka branku, vyběhla ze zahrady a střetla se s na volně pobíhajícím rotvajlerem.

Nelinka je šestiletá fenka jezevčíka, k cizím lidem je spíše nedůvěřivá Nelinka je šestiletá fenka jezevčíka, k cizím lidem je spíše nedůvěřivá | archiv rodiny

Osudový střet

„Asi mě chtěla bránit, proto tu branku rozrazila a vlítla na toho psa. On ji odtlačil, povalil a ležel na ní,“ popsal pan František. Dodal, že Nelinka pak poodběhla, rotvajler ji ale dostihl a znovu ji povalil. I když jí neublížil, vyděsil ji natolik, že v panice utekla přes louku směrem ke strakonickému nádraží. Od té doby ji rodina neviděla.

František Novotný Blesk tlapkám ukázal místo, odkud Nelinka utekla František Novotný Blesk tlapkám ukázal místo, odkud Nelinka utekla | Jana Ulrichová

Fenku hledali marně

„Hledali jsme ji všude, první tři dny jsem najezdil snad sto kilometrů,“ řekl František. „Zalarmovali jsme okolní útulky, veterinu i policii. Lidé nám hlásili, že ji ještě tři dny poté, co utekla, viděli, odchytit se ji ale nepodařilo,“ dodala paní Milada.

Pomáhají dobrovolníci

Nešťastným seniorům se rozhodli pomoci dobrovolníci, kteří ale nemohou kvůli nouzovému stavu pátrat hromadně v rojnicích, ale pouze každý na vlastní pěst.

„Založili jsme proto facebookovou skupinu Hledá se Nelinka, kde jsou všechny potřebné informace. Žádáme veřejnost, aby pomohla s tiskem letáků a jejich výlepem. Kdokoli, kdo by Nelinku zahlédl, nám může také v této skupině kontaktovat,“ řekla Monika Znamenáčková ze spolku Pes nejvěrnější přítel s tím, že zapojeno je už na 200 dobrovolníků.

Paní Milada prosí nálezce o vrácení Nelinky Paní Milada prosí nálezce o vrácení Nelinky | Jana Ulrichová

Nabízí odměnu

Nešťastná rodina věří, že se jí díky tomu Nelinka vrátí. „Myslím, že si ji někdo vzal k sobě,“ doufá paní Milada, která prostřednictvím Blesk tlapek poslala případným nálezcům emotivní vzkaz. „Prosím vás pěkně, jestli máte u sebe naši holčičku Nelinku, buďte tak hodní a vraťte nám ji. My se pro ni moc trápíme, už jsme staří, je to naše jediné potěšení,“ uvedla se slzami v očích s tím, že nálezce odmění 5000 korunami.

Uivatel_5417844 ( 25. dubna 2020 07:22 )

starymlok ( 19. dubna 2020 19:22 )

Nauč se psát blb-če

sorgedoktor ( 18. dubna 2020 17:52 )

Jezevcici se daji v bkuicjhyni ruzne upravit.V Prsticich to prvne nakladaji do dkoplu do cesneku. V okrese Znojmo se doma dela na gulas

Zobrazit celou diskusi