Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šokující podívaná: Majitel se přetahuje o kozu se svými psy. Nehoda, nebo zvrácená zábava?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang, Michal Charbulák - 
7. dubna 2020
05:10

Otřesné video, na kterém se majitel Milan Koncký (64) z Petřvaldu přetahuje se svými psy o živého kozlíka, poslal Blesk tlapkám soused Petr Pavelek. Podle něj muž nebohé zvíře svým uvázaným labradorům předhodil. Ze záběrů je patrné, že psi kozlíka koušou a trhají a ten přitom žalostně naříká.

Petr Pavelek se svým sousedem bojoval léta. Opakovaně se obracel na úřady kvůli potkanům, kterými se pozemek Milana Konckého jen hemžil, kvůli zápachu, který se od něj linul, poukazoval na neutěšené podmínky, v nichž chová kozy i slepice.

Vše pak vyvrcholilo hrůznou přetahovanou o kozlíka, jíž se stal svědkem. „Naštěstí jsem to zdokumentoval, protože by mi to nikdo nevěřil,“ řekl Petr Pavelek s tím, soused se ke zvířatům, zejména ke kozám, vždy choval zle, nedařilo se mu to ale dokázat.

Z videa je jasně patrné, že se Milan Koncký o naříkajícího kozlíka se psy přetahoval Z videa je jasně patrné, že se Milan Koncký o naříkajícího kozlíka se psy přetahoval | Petr Pavelek

Hloupý kozlík

Milan Koncký, který se nyní přestěhoval na Bruntálsko, popřel, že by kozlíka psům předhodil. Tvrdil, že šlo o nešťastnou náhodu. „Ten kozlík mi utekl. Psi, které jsem měl na vodítku, ho začali škubat. Byl to mladý kozlík, půl roku starý, byl ještě hloupý, psy do té doby neviděl. Ale já jsem ho zachránil,“ prohlásil.

Je to týrání

Podle Krajské veterinární správy, jejíž zástupci video zhlédli a zraněného kozlíka pak zkontrolovali, šlo ale jednoznačně o porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, neboť, jak stojí v jejich vyjádření, za týrání se považuje vyvolávání bezdůvodně nepřiměřeného působení stresových vlivů biologické povahy. Případ proto předali k projednání příslušnému úřadu.

Milan Koncký tvrdil, že šlo o náhodu Milan Koncký tvrdil, že šlo o náhodu | Michal Charbulák

Kozy ve tmě

Veterináři řešili také podmínky, v jakých Milan Koncký kozy držel. A i tady zjistili pochybení. I když muž Blesk tlapkám tvrdil, že kozy vodil na pastvu, kontroloři KVS zjistili, že je měl zavřené trvale ve tmě, a že na jeho pozemku se to hemží krysami. Nařídili mu proto uklidit a zjednat nápravu. Muž ale nic z toho neudělal, kozy zřejmě prodal a odstěhoval se. Zbavit se chce i psů, které nabízí prostřednictvím inzerátu. Reportérky Blesk tlapek na něj podaly trestní oznámení.

villon ( 7. dubna 2020 22:40 )

A sakra, to jsem narazil na drsoně. Už se klepu, voe.

villon ( 7. dubna 2020 22:39 )

Máš hezký svali. Namalovaný

ChrapouniRetardovani ( 7. dubna 2020 22:32 )

Majitele a hafany nechat odstřelit a jako bonus bych tebe nechal oběsit za to že seš taková vypatlaná chrapounská hlava!!!!!!!!

villon ( 7. dubna 2020 11:23 )

Ježíšmarjá, když někdo nechá hafani hladovět tak se do něj všichni pustí, když jim dá nažrat kozla tak se to taky nelíbí, správný hafani potřebujou akci a ne nějaký chcíplí flaksi od řeznika. Komu se to nelíbí tak ať netejrá psy granulema a pěstuje andulky nebo rybičky v akvárku.

nemocna ( 7. dubna 2020 10:53 )

Dědek starej dement, tyran bavící se týráním zvířat, zavřít ho a třískat denně hlava nehlava

Zobrazit celou diskusi