Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sympaťáka Cida vyhodili na benzínce. Aktivní mazel vyhlíží nový domov zatím marně

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
16. dubna 2020
06:00

Velký, černý, nechtěný. S touto nálepkou se dostal do péče spolku Anidef v Žimu na Teplicku kříženec labradora Cid (asi 3). Přivezla ho tam městská policie poté, co se objevil u jedné z čerpacích stanic. Na nový domov čeká v útulku už čtyři měsíce.

Původní majitelé Cida zřejmě vyhodili. A do oka zatím nepadl ani nikomu jinému, a to přesto, že jde o aktivního psa, který je navíc podle zástupců Anidefu úžasný mazel.

I když je Cid fešák, žádnému zájemci zatím do oka nepadl. I když je Cid fešák, žádnému zájemci zatím do oka nepadl. | Jana Ulrichová

Má dietu

Zpočátku měl Cid zdravotní problémy. „Dostal se k nám s kožním problémem, měl lysiny po těle. Ukázalo se, že jde o potravinovou alergii, takže má speciální granulky, které musí baštit,“ řekla vedoucí Anidefu Barbora Benešová. Dodala, že tato dieta ale není finančně náročná, cena je přibližně stejná jako u jiných kvalitních granulí, tedy zhruba 1400 až 1500 korun na měsíc. Cid má za sebou také operaci nádoru, který byl naštěstí nezhoubný. Teď už je naprosto v pořádku.

Cid je velmi aktivní pes. Cid je velmi aktivní pes. | Jana Ulrichová

Tvrdohlavý mazel

Cid je jinak naprosto sympatický pes. „Je to kulička štěstí a energie, která miluje lidi, miluje hraní s míčky, procházky. Je to aktivní zvíře, takže by určitě uvítal aktivní páníčky, kteří ho budou brát na výlety,“ řekla vedoucí útulku. Dodala, že Cid má hygienické návyky, takže může být i v bytě. „Je občas trochu tvrdohlavý, je to ale mladé zvíře, se kterým se dá pracovat,“ řekla.

Kamarády vybírá

S některými jinými psy se Cid snese, s jinými ne, kamarády si vybírá. „Fungovat v menší smečce nám tady ale zvládá bez problémů. Chce to ale vyzkoušet a nepouštět ho hned ke každému zvířeti,“ uvedla Barbora Benešová.

Cid je mladý pes, se kterým se dá podle Barbory Benešové pracovat. Cid je mladý pes, se kterým se dá podle Barbory Benešové pracovat. | Jana Ulrichová

Volejte, pište

Zájemci, kterým by Cid padl do oka, se na něj mohou informovat telefonicky na čísle 736 769 601 nebo e-mailem na adrese anidef.utulek@gmail.com.

Uivatel_5417844 ( 18. dubna 2020 10:26 )

Do guláše bych ho bral

Zobrazit celou diskusi