Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zubožená Brita umírala hlady. Zotavuje se i díky pomoci dárců, musí mít speciální dietu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
21. dubna 2020
06:20

Vyhublá na kost, se zničeným zažíváním, kvůli kterému bude muset mít už do smrti speciální dietu. V takovém stavu se dostala do útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku fenka belgického ovčáka Brita (asi 4). Její příběh zaujal i pražského lékaře Michaela Náprstka, který fence prostřednictvím Blesk tlapek poslal dietní konzervy.

Brita, která se v útulku ocitla poté, co se její majitelé odstěhovali a ji nechali u opuštěného domu napospas svému osudu, má velké zažívací potíže.

„Má přísnou dietu, dostává speciální granule. Jsme vděční i za tyto konzervy, které přesně sednou do její diety. Dárci za ně mockrát děkujeme,“ řekla provozovatelka útulku Miluše Maskulanisová. Dodala, že Britu musí krmit několikrát denně po malých dávkách, protože trpí průjmy.

„Na zažívání bere také léky. Jedna tuba vyjde na 2,5 tisíce korun, my je do ní ale vložíme rádi, protože jí chceme opravdu pomoc a zachránit,“ řekla. 

Jana Borovková, která pracuje u lékaře Michaela Náprstka, s dietními konzervami darovanými Britě Jana Borovková, která pracuje u lékaře Michaela Náprstka, s dietními konzervami darovanými Britě | Jana Ulrichová

Musela zažít zlé časy a trpět

Brita podle ní musela zažít zlé časy. Poté, co její majitelé zmizeli, byla odkázána na to, co jí dali sousedé. Neměla se zřejmě dobře ale ani předtím. „Má úplně zničené zažívání. Musela strašně trpět hlady, proto byla také tak vychrtlá, a je stále, i když už u nás přibrala čtyři kilogramy,“ řekla Maskulanisová.

Brita je stále velmi hubená. I přes obtíže, jimiž trpí, je to ale veselý, milý pes, který bude jednou někomu skvělým společníkem Brita je stále velmi hubená. I přes obtíže, jimiž trpí, je to ale veselý, milý pes, který bude jednou někomu skvělým společníkem | Jana Ulrichová

Do bytu ne

Britě, která je i přes své potíže velmi milá, čiperná a radostná, už několik lidí nabízelo domov. „Jeden zájemce z Prahy o ni hodně stál, protože podobnou fenku už měl. Chtěl ji ale bohužel do bytu, což by s jejími obtížemi se stolicí nebylo dobré. Pán to pochopil a Britě pak poslal alespoň peníze na léčbu,“ popsala majitelka útulku.

Drahá dieta

Až bude Brita připravena odejít do adopce, bude někomu dobrým hlídačem i skvělou společnicí, protože je velmi milá a přátelská. Hodí se ale pouze do domu se zahradou. Noví majitelé také musí počítat s tím, že měsíčně vydají za její dietní krmení a léky tři až čtyři tisíce korun.

Blesk tlapky konzervy dovezly provozovatelce Psího domova v Řepnici Miluši Maskulanisové Blesk tlapky konzervy dovezly provozovatelce Psího domova v Řepnici Miluši Maskulanisové | Kateřina Lang

Jak pomoci?

Pokud by chtěl někdo Britě na léčbu a dietu přispět, může poslat libovolnou částku na transparentní účet číslo 288831662/0300. Pro více informací je možné kontaktovat Psí domov v Řepnici telefonicky na čísle 602 893 442 nebo písemně na e-mail marek.maskulanis@seznam.cz.

Uivatel_5417844 ( 25. dubna 2020 07:21 )

Pes byl a vždy bude venkovní zvíře a žádny mazlíček. Že si to banda slabých idiotů neuvědomuje je jejich problém.

Mnau1 ( 21. dubna 2020 21:50 )

Kdy uz konecne zacnou soudci delat poradne svou praci a ty zmetky, co zvire opusti nebo vyhodi poradne potrestaji. Porad je vsechno ve starych kolejich.

Zobrazit celou diskusi