Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Odložená Nelinka porodila v útulku. Osm roztomilých kříženců vyhlíží domovy

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
24. ledna 2020
06:10

Fence Nelince zemřel majitel. Nikdo ji nechtěl, a tak skončila v tachovském Útulku U Šmudliny, kam přišla už březí. Dnes už má nový domov. Ten svůj teď vyhlíží i banda jejích štěňat, která v útulku odchovali.

Štěňata, tři fenky a pět pejsků, se narodila v útulku 7. listopadu. Jde o křížence, majitel ještě před svou smrtí nechal svou fenku nezodpovědně nakrýt psem ze sousedství. „O štěňata se teď staráme, je to náročné časově, fyzicky i finančně,“ řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägerová.

Štěňata se mají čile k světu. V útulku jim teď hledají nové domovy Štěňata se mají čile k světu. V útulku jim teď hledají nové domovy | Jana Ulrichová

Otec neznámý

Jsou jako pytel blech, přitom co štěně, to originál. Některá se podobají mamince Nele, vlkošedé ovčandě, některá zřejmě budou po otci, jehož podobu v útulku neznají. „Nyní je jim 9 týdnů a váží přes pět kilogramů. Zřejmě nebudou mít 40 kilogramů, jako jejich matka, ale budou minimálně středního vzrůstu,“ řekla Gabriela Jägerová.

Milá po matce

V útulku se snaží štěňata socializovat, učí je hygienickým návykům tak, aby mohla co nejdříve odejít do nových domovů. „Mají skvělé charakterové předpoklady po své mamince, která je opravdu úžasná, lehce vycvičitelná, a má milou, vřelou povahu,“ dodala s tím, že všechny štěňátka už jsou k adopci.

Štěňata se mají čile k světu. V útulku jim teď hledají nové domovy Štěňata se mají čile k světu. V útulku jim teď hledají nové domovy | Jana Ulrichová

Jen jako parťáci

„Hledáme pro ně rodinu, kde budu v teple, ne do kotce nebo pouze na zahradu, musí mít přístup do domu. Chceme, aby byli členy rodiny. Od narození jsou zvyklí na kontakt s lidmi, na mazlení. Uvítali bychom, kdyby měl v nové rodině i nějakého psího kamaráda,“ vysvětlila Gabriela Jägerová. Dodala, že zájemci o ně mohou útulek kontaktovat buď písemně na e-mail gabrielka333@seznam.cz nebo telefonicky na čísle 724 583 768.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kocdivoka ( 27. ledna 2020 07:01 )

No odkdy feny rodí? Nelinka (fena) porodila !
No a Nelinka moje sousedka , vrhla 2,5kg 50 cm malou holčičku. 😈😈😈😈

jonn ( 24. ledna 2020 07:47 )

jonn ( 24. ledna 2020 07:06 )

Majitelku zavřit , udělala z ůtuku množírnu.Čokle utratit.

Zobrazit celou diskusi