Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Otřesné: Dvojice feťáků z pomsty brutálně utýrala a upálila čtveřici psů

Autor: mat - 
19. prosince 2019
13:04

Dvě rostliny marihuany se podepsaly pod děsivý případ, ve kterém neměly lidské zrůdy slitování se čtveřicí psů. Nejprve je podle policie krutě ztýrali, zpřeráželi jim packy a dokoce rozpárali břicha! Nakonec domek, kde je nechali, podpálili.  Ohořelá těla našli 11. září hasiči při likvidaci požáru někdejšího drážního domku v Bílovicích nad Svitavou.

Majitelka (27) tří ze čtyř zvířat bezprostředně po události oznámila policistům, že psi nejspíš nezemřeli jen kvůli ohni. „Hned v první fázi vyšetřování padlo podezření na dvojici mladíků. Ti měli navíc spor s majitelkou psů, která jim prý odcizila dvě rostliny marihuany,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Muži ve věku 27 a 29 let se podle dosavadního vyšetřování rozhodli, že si pro rostliny pěstované nedaleko domku přijdou a navíc se pomstí na čtveřici psů v obydlí. Nakoupili benzín na nedaleké pumpě a objekt podpálili.

Paliči se zvířatům krutě mstili

Vyšetřování však odhalilo, že nešťastná zvířata před smrtí útočníci krutě ztýrali. „Na ohořelých tělech psů byly patrné stopy násilí. To také potvrdilo odborné zkoumání těl specializovaným pracovištěm. Podle vyjádření veterinářů měla zvířata devastační poranění, která ale nemusela vést k okamžité smrti. Zranění psi následně uhořeli,“ potvrdil Malášek nejhorší obavy majitelky psů.

Bratr majitelky psů Pavel J., jehož americký pitbul rovněž nepřežil ohnivé peklo, Blesk.cz už dříve řekl, že jeho pes měl přeražené tlapy. „Nechápu, jak to může člověk zvířeti udělat. Měl posekané packy, rozpárali ho, ale dokázal se dostat ven. Bojoval o svůj život do poslední chvíle. Věřím, že je stihne tvrdý trest,“ dodal.

Skončili ve vazbě

Oba muži, kteří se dostali v minulosti opakovaně za hranu zákona kvůli drogám, putovali do vazby. „Na základě odborného posudku a dalšího vyšetřování pak v minulých dnech policisté obvinili devětadvacetiletého muže a jeho o dva roky mladšího parťáka z týrání zvířat,“ potvrdil mluvčí.

V nejpřísnější sazbě za týrání zvířat ve větším množství hrozí oběma pachatelům až 5 let vězení.

VIDEO: Majitelka nechala zvířata v opuštěném domě v Ivančicích svému osudu.

nikhajek@centrum.cz ( 22. prosince 2019 14:46 )

Poďelanej českej zákoník. Okamžitě májí říct do médií jejich identity a ukázat fotky. Pokaždé se v médiích mluví o obětech, ale o tom hlavním se člověk nedozví skoro nic. Za 4 roky budou venku a co ? Cejch na čelo ať každý ví s kým má čest. Pro feťáky je vězení spíš letní tábor. Kdo něco takového dokáže si nezaslouží druhou šanci a kdo si mysli, že se napraví je stejně blbej jako každej politik v téhle zemi...

Marky Kmochova ( 22. prosince 2019 09:21 )

Ani nejsprostejsi slovo pouzit memuzu,jelikoz takove ani neexistuje na tuhle zrudnost!!!!To jsou ty nase klasicke tresty.Kdyby se znovu obnovili tresty sekani vseho a pomala smrt,pak by si takovy hajzlove rozmysleli co komu udelat.Ubohy psikove, uprimnou spustrast majitelum 😢😓🐾
A doufam,ze se ty tykve fetacky usmazi v pekle!!!

Orbb2 ( 22. prosince 2019 02:11 )

Jaký kriminál? Co to tady melete. Kdo zrušil trest smrti udělal největší chybu na světě. Nechal bych jim rozriznout břicha, zlomit pracky a pak je upalil na vaclaku před celým národem. Pro trest a výstrahu všem, aby se todle neopakovalo. A do roka, by v ČR byl klid.

Tomas Marik ( 21. prosince 2019 23:20 )

Jsou to zrudy, ktere se nepolepsi a kdyz budou moci, udelaji to lidem. Zabit je!!!!👍

bdydy ( 21. prosince 2019 21:07 )

Pavle sdílím s tebou soustrast nad tvým milovaným Kayronem a dalšími pejsky kterým člověčí nestvůra zničila život. Doufám že se už konečně začnou ministrové v parlamentu zabývat těmito problémy.Zatím si odsouhlasujou potřebné věci ve prospěch sebe a své rodiny.Mám také psa a kočky a nevím jak bych se zachovala k těm lidem co jim to udělali. Asi by je radši museli zavřít protože vím že by to asi špatně skončilo. Zatím se drž je to velice smutné 😭.

Zobrazit celou diskusi