Drážní domek byl dříve doupětem narkomanů, nedávno si jej ale sourozenci Pavel a Jana s přítelem Davidem přestavěli na chatku a bydleli v něm i se svými čtyřmi psy. Feťáci tak přišli o svou „základnu“.

Novým nájemníkům prý slibovali pomstu. „To není žádným tajemstvím, mluvili o tom veřejně. Slyšela to řada svědků,“ tvrdí Pavel J.

Osudného 11. září se Jana s přítelem vypravili kvůli práci do Brna. Čtveřici psů v obydlí neznámí útočníci podle dostupných informací brutálně zbili a poté vhodili do plamenů. U požáru zasahovalo osm jednotek. Po dohašení se hasičům naskytl otřesný pohled na zubožená psí těla.

„Měli kolem nohou i dráty. Byla to účelná vražda čtyř psů. Z hořící chaty se dostali ven, ale někdo je hodil zpátky,“ tvrdí Jana, která šokující podrobnosti zveřejnila na sociálních sítích.

„Takhle se dokáže mstít jen člověk. Je to neuvěřitelné,“ svěřil se její bratr Pavel, který přišel o sedmiletého pitbula Kayrona.

Totální bezmoc

„Čtyři dny jsem jen brečela, neměla jsem na nic sílu a cítila jen totální bezmoc. Pořád na ně myslím a na to, jak museli trpět. Přišli jsme naprosto o všechno, ale to nejhorší je, že jsem přišli o čtyři členy naší rodiny. Přeji si jen, aby se lidé dozvěděli, čeho jsou druhý schopný a aby policie začala jednat," napsala Jana na sociálních sítích.

Policie potvrdila, že celou věc šetří s podezřením na poškození cizí věci a týrání zvířat. „Vyslýcháme okruh osob, které mají k objektu z minulosti vztah,“ potvrdil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Nikomu však zatím nebylo sděleno obvinění.

Problémová lokalita

V zapáleném stavení u železniční trati se podle okolních chatařů léta scházeli mladí lidé pochybné existence. A byly s nimi problémy. V minulosti chatařům například kradli nařezané dřevo. V už dříve zbořeném strážním domku se vařily drogy, několikrát na místě zasahovala policie.

VIDEO: Týraní psi z Chrudichrom jsou v bezpečí.

Video
Video se připravuje ...

Týraní psi z Chrudichrom jsou v bezpečí. Senior je chce ale zpět. Se sprejem a výkaly kvůli tomu tyranizuje obec Kateřina Lang