Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Asta porodila uvázaná na řetězu. Štěňata jako zázrakem přežila, čekají v útulku

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
28. října 2019
05:20

Na dvoře přivázaná na řetězu u malého přístřešku žila fenka Asta. Pro štěňata, která porodila, vyhrabala v zemi díru, aby je ochránila před chladem. Naštěstí si jich všimla sousedka, která přiměla majitele, aby se pejsků vzdal. Teď už jsou všichni v bezpečí v útulku Rafael.

Fenka byla na řetězu neustále. Uvázaná byla oplodněná a uvázaná na řetězu i porodila. I když se snažila štěňatům zajistit teplo v díře v zemi, kterou pro ně vyhrabala, jedno z nich přesto uhynulo buď na podchlazení, nebo hladem.

Takhle Asta se štěňaty žila. Přepravku pro ně jí dali sousedé Takhle Asta se štěňaty žila. Přepravku pro ně jí dali sousedé | Rafael ops.

Majitel se štěnat vzdal

„Sousedka, která to viděla, jim tam pak přinesla přepravku s dekou, do které se štěňata schovala,“ popsala Iva Volková, v jejímž útulku Rafael v Hamru na Českobudějovicku nyní fenka i se štěňaty našla azyl.

„Viděla jsem výzvu na facebooku, že se pro ně hledá domov, že majitel je ochoten se jich vzdát. Nabídla jsem, že se jich ujmu, a tak jsou tu,“ dodala.

Přijala i otce

Paní Iva přijala celkem osm pejsků, kromě fenky Asty se štěňaty Sárou, Amálkou, Miou, Dinou a Merlinem, i dva psy, křížence krysaříka Toníka a Káju. Jeden z nich je otcem štěňat, druhý je jejich sourozenec z předchozího vrhu.

Majitel se vzdal i těchto dvou pejsků, Toník (vpravo) je otcem štěňat Majitel se vzdal i těchto dvou pejsků, Toník (vpravo) je otcem štěňat | Rafael ops.

Hladoví, bojácní

Fenka neměla mléko, a tak štěňata přijela do útulku velmi hladová. Všichni psi byli navíc i bojácní, klepali se a nikoho k sobě nechtěli pustit.

„Dnes už jsou úplně v pohodě. Teď je učím chodit na vodítku, zvykat si na lidi, protože jsou naprosto nesocializovaní,“ řekla Iva Volková, jejíž útulek je specializován na staré, nemocné a handicapované psy. „Je to moc hezké - potěšit se a pohrát si pro změnu s miminky,“ dodala.

Teď už jsou všichni v bezpečí v útulku Teď už jsou všichni v bezpečí v útulku | Rafael ops.

Hračkou pro děti štěňata nebudou

Dva starší pejsci, Toník a Kája, už mají zajištěné své domovy, stejně jako Astička a dvě štěňátka. Tři zbývající štěňata jsou ještě k adopci. Odejít budou moci zhruba za měsíc. Nové rodiny pro ně vybírá paní Iva velmi pečlivě.

„Rozhodně je nedám do rodiny s malými dětmi, protože nechci, aby skončili jako hračka pro děti. Chci, aby už nikdy nestrádali,“ řekla.

Htachahndrachu ( 28. října 2019 20:56 )

Kreaturu !
Kry..la!
Zmr...da!

Htachahndrachu ( 28. října 2019 20:53 )

*** majitele to primitivni hovado zmlatit retězem do bezvědomí!👹👹👹👹👹👹👹

verka1 ( 28. října 2019 09:16 )

Toho majitele odvezli kam? Stane se mu něco? Úřady a policie pracuje?
Chudáci psi a bude ještě týrání přibývat, určitě ani čip nedostanou.

Mnau1 ( 28. října 2019 09:15 )

Nesnasim ty retardy, co si bez citu a svedomi mnozi zvirata. Hlavne vedi, ze v CR nebudou trestani. Jsem rada, ze v posledni dobe jsou lidi vsimavejsi a nejsou tolik lhostejni, jako driv.

europa ( 28. října 2019 06:24 )

Příběh se šťastným koncem. To poránu zahřeje u srdce. Majitele obžalovat z týrání. I když, já bych byl pro "oko za oko, zub za zub".

Zobrazit celou diskusi