Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čert čeká v útulku na domov už tři roky. Usměje se na něj štěstí na Psím dni v Praze?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
14. srpna 2019
05:30

Na psy, kteří dosud neměli štěstí na laskavého pána, myslí organizátoři Psího dnu s Prahou 13, jehož mediálním partnerem jsou Blesk tlapky. Na akci, která se uskuteční 7. září v centrálním parku Lužiny, představí své svěřence čtyři útulky včetně středočeského Dogpointu, kde už tři roky vyhlíží nový domov kříženec Čert.

Čert je asi 5letý kříženec labradora a pitbula. Podle pracovníků útulku je velmi šikovný, přesto se už dvakrát vrátil zpět z adopce. Problém je v tom, že se nesnese s jinými psy a nehodí se ani k malým dětem.

Kříženec Čert vyhlíží v útulku nový domov už tři roky Kříženec Čert vyhlíží v útulku nový domov už tři roky | Jana Ulrichová

K dětem se nehodí

„Je to zvíře, které si chrání zdroje, jak žrádlo a vodu, tak i pohodlí. Rád se pomazlí a nechce se o pozornost dělit. Pokud je v rodině dítě, může se stát, že po něm vyjede. Právě z těchto důvodů se nám už dvakrát vrátil z adopce,“ řekl vedoucí útulku Jan Jurák, a dodal, že Čerta nedoporučují ani nechávat samotného na zahradě.

Jinak je Čert velmi aktivní pes, který vyžaduje dost zábavy a pohybu. „Pokud mu to majitel dopřeje, tak budou mít oba určitě spokojený život,“ dodal.

Čert potřebuje pohyb a pána, který mu ho dopřeje a bude se mu věnovat Čert potřebuje pohyb a pána, který mu ho dopřeje a bude se mu věnovat | Jana Ulrichová

Výtěžek tomboly pro útulky

Kromě Dogpointu se na Psím dni s Prahou 13 představí i útulky Voříškov, Dočasky De De a Depozitum Beruška, které budou nabízet k adopci své svěřence.

„S jejich prezentací nám pomohou i známé osobnosti, dorazí například David Kraus. Útulky budou mít i své stánky, kde je zájemci budou moci podpořit,“ řekla organizátorka akce Karolína Hájková. Dodala, že součástí programu bude i charitativní tombola, jejíž výtěžek bude rozdělen právě mezi tyto čtyři útulky.

Poradí s první pomocí

Na Psím dni s Prahou 13 je nachystán program na celý den, a to jak pro čtyřnožce, tak i pro jejich majitele. Připraveny jsou soutěže včetně psího dostihu a skoku do výšky. Organizátoři myslí ale i na osvětu. Letos se zaměří na první pomoc při úrazech psů, přehřátí, otravách či nemocech, zájemci si navíc budou moci na místě pořídit psí lékárničku. Novinkou bude možnost stříhání drápků zdarma, a chybět nebudou ani stánky, kde odborníci poradí s výchovou a zdravím psa.

Organizátorka Psího dne Karolína Hájková s útulkem Dogpoint už léta spolupracuje Organizátorka Psího dne Karolína Hájková s útulkem Dogpoint už léta spolupracuje | Jana Ulrichová

Fungují už 8 let

Soukromý útulek Dogpoint vznikl v roce 2011, v Lhotkách u Malotic na Kolínsku působí od roku 2015. „Přijímáme pejsky jak od majitelů, tak nalezence nebo psy odebrané krajskou veterinární správou či policií,“ uvedla Michaela Zemánková. Psího dne se Dog Point účastní pravidelně už od jeho prvního ročníku. „V současné době tu máme pejsky, které, pokud do té doby nenajdou nový domov, přivezeme s sebou a nabídneme k adopci,“ dodala.

 

inabtal ( 16. srpna 2019 14:51 )

SpFli︆ng︆︆.com - Dоspělý prоjekt prо mužе nаjít dívku!

djaba ( 14. srpna 2019 20:36 )

Normálně jsem odhadl předem obsah diskuse . A jen souhlasím , obrovská nezvladatelná šelma , která asi už někoho pokousala .Co s takovým psem , aby sežral domácího ?

Monikay ( 14. srpna 2019 17:50 )

no, možná bude mít štěstí, že najde nějakého nezaměstnaného který ho bude celý den doma hlídat.

markytka ( 14. srpna 2019 15:15 )

Jako se neví co s migrantama,tak se neví co s čoklařema ..narvat to s tímhle čoklem do kotce a děj se vůle boží

majojo ( 14. srpna 2019 09:17 )

Trošku pomýlený tah: Nabízím křížence pittbulla velkého jak prase, dvakrát vráceného a "nehodícího se k dětem" (rozuměj: lehce agresivního) a dám k inzerátu fožtku, na které má pes na krku stahovací řetěz jak kráva. To si každej zájemce řekne, že to bude zviřátko k pomilování.

Zobrazit celou diskusi