Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Richardovi "oživili" psa po 5 měsících! Zaplatil dva miliony

Autor: DH - 
23. dubna 2019
17:12

Představte si, že by šel život vašeho mazlíčka určitým způsobem vrátit zpět. Využili byste podobnou možnost? Richard Remde a Laura Jacquesová z Velké Británie to udělali. Svého pejska si nechali naklonovat!

Richard Remde a Laura Jacquesová přišli o svého milovaného boxera Dylana kvůli nádoru na mozku. Dlouho však nemohli smrt zvířecího člena rodina rozdýchat. Než přišli na způsob, jak si pomoci.

Britský pár se rozhodl, že svého psa nechá naklonovat! Z Dylanova těla pomocí lékařské sady na biopsii odebrali buňky z břicha, zamrazily je do speciálních nádob a odletěli do Jižní Koreji. Vzorky ale nebyly v pořádku, a proto se musel pár vrátit a odebrat další buňky. Nakonec se ale vše povedlo. Richard a Laura tak nyní mají ne jednoho, ale hned dva naklonované boxery, na první pohled nerozeznatelné od jejich Dylana.

Celý proces klonování trval korejským vědcům pět měsíců a pár stál hodně nervů a cestování. A pochopitelně i neuvěřitelné množství peněz. Celkově milovníci psů zaplatili v přepočtu asi 2,3 milionu korun. Na své nové boxery Chance a Shadow (v překladu Šance a Stín pozn. red.) jsou ale pyšní a jejich vysoká cena je nemrzí. K nim si navíc adoptovali i fenu kokršpaněla, která dvojici štěňat supluje maminku.

Laura a Richard se svými pejsky dorazili i do jedné z britských televizí, kde se s nimi pochlubili. Štěňata jsou podle nich původními psovi podobná, stejná však nejsou. „Jsou si vážně podobní. Vypadají jako on, ale jsou o maličko hubenější. Z mého osobního hlediska jsou lehce odlišní,“ řekla Laura. Uvedla také, že byznys s klonováním psů je v Asii velkým hitem. Laboratoř, kterou využili, již naklonovala téměř tisíc podobných domácích mazlíčků. Lidé jsou ale k podobnému postupu stále velice skeptičtí. Podle výzkumu televizního pořadu, ve kterém britský pár vystoupil, by si svého psa nechalo naklonovat 43 % dotázaných. Zbylých 57 procent respondentů by k takovému kroku nepřistoupil.

 

 

jetuslunicko ( 25. dubna 2019 09:52 )

Když se opomine finanční, etická a emoční stránka, zajímalo by mne, když se naklonuje zvíře, které zemřelo na nádor mozku, zda se znovu tyto "nemocné buňky" neprojeví i u těchto jejich nových mazlíčků??? Každopádně souhlasím spíše se záchranou jiného pejska například z útulku a tomu vytvořit báječný, láskyplný domov.

Mattas ( 23. dubna 2019 21:04 )

hanka666 ( 23. dubna 2019 20:18 )

Když mi umřela moje boxerka Besinka, myslela jsem, že mi pukne srdce. Kdo neměl pejska, ten to nepochopí.

Gretka ( 23. dubna 2019 19:11 )

Když na to máš, máš v Praze dům.

Ocicko ( 23. dubna 2019 18:46 )

Fakt je, že tolika lásky Ti dovede dát jenom pes. Víte, že pes je jediný živý tvor, který Vás miluje více než sebe. A to není z mé hlavy.

Zobrazit celou diskusi