Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Chovatelka“ nechala vyhladovět smečku psů, žili ve výkalech. Podmínka od soudu se jí zdá přísná

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
25. dubna 2019
13:25
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang, ČTK - 
26. března 2019
16:32

Zubožení, na kost vyhublí byli psi Věry Obermajerové (55) z Luštěnic na Mladoboleslavsku. Když byla její množírna předloni odhalena, ukázalo se, že žili v otřesných podmínkách. Množitelka, která se jich nechce vzdát, stanula za jejich týrání před Okresním soudem v Mladé Boleslavi. Ten zatím nepravomocně „chovatelku“ potrestal podmínkou, navíc jí na sedm let zakázal chov jiných psů. „Chovatelce“ se trest zdál být přísný a odvolala se. Případ tak míří ke krajskému soudu.

Záchranáři ze spolku Šarpej v nouzi, kteří se přeživších zvířat ujali, našli v jejím domě na tři desítky zubožených šarpejů a českých teriérů, kteří živořili bez jídla a vody ve vlastních výkalech. Šest šarpejů včetně štěňat nepřežilo. Uhynuli hlady.

Věra Obermajerová tvrdí, že psy byli jediná její rodina. Po převozu do nemocnice prý spoléhala na to, že se o ně postará policie Věra Obermajerová tvrdí, že psy byli jediná její rodina. Po převozu do nemocnice prý spoléhala na to, že se o ně postará policie | Jana Ulrichová

Psi jako děti

Věra Obermajerová se brání, že chov měla celá léta v pořádku. „Psi byli jako moje děti, je to moje jediná rodina,“ řekla Blesk tlapkám. Situace se jí prý vymkla z rukou ve chvíli, kdy na vše zůstala sama. Chtěla to vyřešit sebevraždou. Když spolykala prášky, zavolala na policii, která jí zajistila odvoz do nemocnice. Podle jejích slov jí policisté slíbili, že se o smečku psů postarají. To se ale nestalo. Na bezprizorní zvířata se přišlo až po týdnu, kdy Věra Obermajerová zavolala na policii a řekla, že psi zůstali nezaopatření. Pro část z nich už bylo ale pozdě.

Podvyživení a nemocní

Podle soudu ale policisté nepochybili. Věra Obermajerová se měla sama o zabezpečení svých zvířat postarat hned po své hospitalizaci, nikoli po týdnu. Navíc podle odborníků z krajské veterinární správy se psi do žalostného zdravotního stavu nemohli dostat během jediného týdne, bez jídla a vody byli podle nich mnohem déle. Byli navíc i nemocní a měli různá zranění i staršího data. 

Podmínka a zákaz chovu

Soud proto Věru Obermajerovou uznal vinnou za týrání zvířat. Potrestal ji 2letým vězením s podmíněným odkladem na 3 roky a na 7 let jí zakázal chovat domácí zvířata. Její psi navíc propadli státu.Ona o ně ale bude podle svých slov dál bojovat. Rozsudek ještě není pravomocný. „Chovatelce“ se podmínka zdála přísná a odvolala se, případ tak bude projednávat krajský soud, spis byl z Mladé Boleslavi odeslán ve středu.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anonyn01 ( 26. dubna 2019 07:27 )

Tu špínu popravit krutou smrti!

Kopyto ( 25. dubna 2019 18:50 )

Jediná rodina? To by mě zajímalo, kdo nechá rodinu žít ve výkalech...

tmspetrs ( 25. dubna 2019 17:43 )

[00Najděte nahe zeny ve vašem městě zde : til.pw/nahe

petr12 ( 25. dubna 2019 17:35 )

sousedé,známi kopněte někdo tu mrchu do minži až se pose.e!!

verka1 ( 25. dubna 2019 15:47 )

Bordel, policie žádný trest nedostala?? Je to jednoznačně jejich vina.

Zobrazit celou diskusi