Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Amy zachránili ze smetiště. Pomohl jí Šarpej v nouzi, teď hledá domov

Video se připravuje ...
Autor: Kateřina Lang, Jana Ulrichová - 
10. prosince 2018
06:00

Šarpeje v nouzi založila Kristina Wurstová (48) v Modřejovicích na Rakovnicku před 3 lety. V té době se začalo objevovat větší množství šarpejů, k jejichž záchraně už pouhé sdílení na sociálních sítích nestačilo.

„Šarpej je poměrné náročné plemeno, a to hlavně finančně, většina z nich potřebuje operace očí a jakmile se zanedbá kvalitní strava, tak se objeví spousta dalších zdravotních problémů. Abychom mohli získávat peníze na jejich léčbu a další umístění, založili jsme spolek,“ řekla Kristina Wurstová.

Spolek funguje formou dočasných péčí, kde se šarpejové socializují a připravují na nový život. „My je pak nabízíme k adopci a vybíráme ty nejvhodnější páníčky,“ dodala Wurstová.

V současné době má spolek v dočasných péčích 7 pejsků a 2 jsou určeni už jen k virtuální adopci. Kromě nich se starají i o jednu fenku francouzského buldočka a o 21 psů z kauzy Luštěnice, kteří byli od majitelky převzati obcí. Nejde jen o šarpeje, ale i české teriéry. Dokud ale tato kauza nebude uzavřena, nemohou je nabízet k adopci.

Peníze získává spolek od dárců. Spustili také vlastní obchůdek se suvenýry, tričky a potřebami pro psy, finančně jim pomáhají i pravidelné aukce, kde jsou největším hitem vánoční ozdoby se jmény pejsků. 

Co potřebují

  • Finance na veterinární péči
  • Oblečky na zimu
  • Kvalitní krmivo
  • Pamlsky masové

Jak pomoci?

Pomoc můžete poslat nebo odvézt na adresu: Šarpej v nouzi, z.s., Kristina Wurstová, Modřejovice 63, 270 41 Slabce, finanční pomoc na účet: 420 00 420/2010

E-mail: sarpejvnouzi@seznam.cz

www.sarpejvnouzi.cz a na Facebooku organizace.

Telefon: 604 252 399 

Komu pomáháte

Amy byla nalezena na smetišti ještě s dalšími čtyřmi fenkami, teď je dlouhodobě v dočasné péči Amy byla nalezena na smetišti ještě s dalšími čtyřmi fenkami, teď je dlouhodobě v dočasné péči | Blesk:Jana Ulrichová

Amy – před 9 měsíci byla nalezena s dalšími čtyřmi fenkami na smetišti. Psychicky na tom není ještě dobře, je nedůvěřivá, potřebuje hodně času, aby si zvykla na člověka. Je zhruba dvouletá, zdravá, kastrovaná. Je pohodová, ráda se povaluje, nerada chodí po schodech, ideální by pro ni byl domeček se zahradou. Je zvyklá i na kočky. Ze začátku je nedůvěřivá a má strach z mužů, ale trpělivým přístupem se i tento strach dá odstranit. Spolu s ní je k adopci i Sára, která byla s Amy nalezena na smetišti.

Chiquita je sestra Cherry, je roztomilá a mazlivá Chiquita je sestra Cherry, je roztomilá a mazlivá | Blesk:Šarpej v nouzi

Cherry a Chiquita – jsou to 8měsíční fenky, ještě štěňátka, jde o křížence, matka byla šarpej, otec neznámý. Spolek je převzal do péče od rodiny,  která péči o ně nezvládala. Jsou drobné, max. 10 kg a mazlivé, jsou to zatím nepopsané listy. Jak si je nový majitel vychová, takové je bude mít.

 

  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi